TECH

Apple Car Keys ar putea să-ți blocheze accesul în mașină dacă ai consumat alcool

iPhone-ul pe care-l ții în mână va face mai mult decât să-ți fie cel mai bun prieten pentru postat pe social media atunci când ești la petreceri și bei. El va fi și cel care te va proteja de accidente și de alte situații neplăcute în cazul în care ai consumat alcool. Apple îa în considerare introducerea unei actualizări interesante pentru aplicația Car Keys, bazată pe un brevet dezvăluit anul trecut.

Cumva, producătorul intenționează să introducă funcția de… etilotest, pe iPhone, care va funcționa cu aplicația Apple Keys. Aceasta din urmă poate fi folosită pe iPhone sau pe Apple Watch pentru a-ți genera o cheie digitală pentru autoturismul compatibil, activată prin NFC, iar etilotestul va decide dacă „meriți” sau nu să îți descui mașina și să te urci la volan.

Deci, dacă sufli în iFiolă și se arată că ai consumat alcool, nu-ți vei mai putea deschide mașina. Conform brevetului pe care se bazează, iPhone-ul sau Apple Watch-ul vor analiza și alte informații mai amănunțite din baze de date, cum ar fi caracteristici ale respirației umane, cantitățile de alcool din sânge și aerul expirat care se încadrează în limitele legale. Iar sistemul ăsta se va folosi de toate aceste elemente pentru a compara rezultatele și pentru a oferi rezultate relevante.

Apple Car Keys etilotest

Apple vrea să integreze nativ funcția asta… cumva

Totuși, nu va fi suficient doar să-ți testezi respirația. Brevetul în cauză aduce în discuție și introducerea unor mici exerciții mentale care vor trebui rezolvate din când în când. Poți avea, deci, task-uri în care să-ți testezi dexteritatea sau abilitățile matematice pentru ca aplicația să fie sigură că ești apt să conduci, deci cred că cel mai bine ar fi să trecem din nou prin aritmetica din clasele primare.

Apple nu sunt singurii care se gândesc la chestii de genul. Mai există și opțiuni third-party precum BACtrack AlcoDigital NEO, care se folosesc de puterea de procesare a unui iPhone pentru a rula testele și a oferi prompt rezultate, încă îmi dă cu virgulă modul în care poți introduce funcție de etilotest pe un telefon. Like, how do you use them? Sufli în microfon, sufli în difuzor, îi cânți o melodie, ce-i faci? Poate pur și simplu mă depășește această tehnologie mai mult sau mai puțin revoluționară. Sau poate va fi vorba despre un dispozitiv separat, legat la Car Keys și pe care trebuie să-l ai la îndemână de fiecare dată când plănuiești să pleci cu mașina.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button