Știri ITTECHTelefoane

Apple brevetează transferul wireless de energie între dispozitive

Ieri a fost publicat un brevet la USPTO de către Apple, care descrie un mod interesant de încărcare a dispozitivelor Apple. Brevetul descrie o bobină de încărcare fără fir care ar putea transmite curentul bidirecțional. Astfel, un iPad teoretic sau un MacBook cu aceeasi conexiune wireless ar putea transfera curent unui iPhone X sau unui iPhone 8 cu o baterie epuizată.

Știm că în prezent nu există un dispozitiv iPad sau MacBook cu bobine de inducție în scopul încărcării fără fir. Cu toate acestea, în cazul în care Apple ar pune ideea în practică, ar putea fi o ultimă alternativă interesantă pentru încărcarea unei baterii moarte de iPhone.

Un caz de utilizare mai posibil ar fi folosirea acestei tehnologii pentru stivuirea dispozitivelor care sunt încărcate. De exemplu, unul dintre desenele de brevete arată un MacBook cu puncte de încărcare multiple care ar putea fi utilizate pentru a transfera energie între MacBook și alte două sau trei dispozitive, precum iPhone 8 Plus și Apple Watch. Dispozitivul se va încărca sau va încărca alt dispozitiv funcție dacă este în fața sau în spatele celuilalt dispozitiv.

Desigur, în cazul în care dispozitivele vor fi stivuite pe MacBook, probabil că acesta nu va putea fi folosit, deoarece va avea alte dispozitive deasupra sa, dar ideea că ar fi suficient doar să conectați un MacBook pentru a încărca un total de trei dispozitive este destul de elegant, și deosebit de util atunci când stați la un hotel. Pe baza aceleiași teorii, ar putea fi chiar posibil să plasați un Apple Watch pe ecranul unui iPhone pentru a obține ceva curent.

Desigur, pentru ca aceasta să funcționeze, Apple trebuie să-și dea seama cum să facă bobinele de încărcare fără fir să comute între curenții de intrare și de ieșire fără a le supraîncălzi.

S-ar putea să mai treacă ani buni înainte de a vedea această tehnologie pusă în practică (dacă va fi vreodată implementată), ținând cont că încă nu s-a lansat Airpower, suportul de încărcare wireless produs de Apple. Ca utilizator iOS sau Android, considerați că această tehnologie este utilă? Spuneți-vă părerea mai jos în comentarii sau pe pagina noastră de Facebook!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button