MORE

Apple are probleme in China

Apple a dat de cateva mici probleme in China sub forma catorva brevete pe care compania BYD sustine ca realizatorul celebrului iPhone le-a incalcat.

Brevetele cu pricina se leaga atat de antena din iPhone, cat si de un proces nou pentru productia de prouse speciale din plastic. Ultimul brevet este incalcat de mai multe companii, tot din China, care sunt acum date in judecata cu tot cu Apple de catre BYD.

Daca acest proces ar avea succes, vor fi repercursiuni severe pentru Apple, BYD cerand incetarea incalcarii brevetului si distrugerea produselor care il incalca. O partea insemnata din infrastructura producatorului de dispozitive mobile va fi destabilizata pe termen lung, ducand la foarte multe pierderi. Faptul ca BYD are operatiuni si in SUA cu siguranta nu va fi benefic pentru Apple.

Partea amuzanta in toata aceasta afacere este ca BYD era un partener de afacere al Apple, creatorii iPhone-ului sustinand ca intre cele doua entitati exista o intelegere de dezvoltare in care exista o clauza de non-impunere a brevetelor.

Daca Apple are noroc, acest proces va sfarsi ca multe alte incidente similare, cele doua parti ajungand la o intelegere care sa nu implice distrugerea lantului de productie si distributie pentru produsele companiei.

[Tech Raptor]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button