Știri ITTECHTelefoane

Apple are parte de o investigație antitrust în Rusia

Kaspersky a reclamat compania la autorități

Apple a dat iarăși de probleme cu autoritățile, cele din Rusia. Dar nu din cauza acelui mesaj care a început să apară atunci când înlocuiești bateria unui iPhone până și cu una originală. De această dată este vorba de modul în care stabilește regulile după care pot fi publicate aplicații pe App Store.

Mai exact, Kaspersky Lab avea o aplicație numită Kaspersky Save Kids pe App Store, prin care permitea monitorizarea și controlul accesului la telefon, intenția fiind cea de a limita accesul copiilor. Această aplicație a funcționat fără probleme timp de trei ani, fiind apoi îndepărtată de către Apple cu motivația că KSK era o formă de Mobile Device Management, ce reprezintă un risc de securitate.

Kaspersky s-a apărat spunând că aplicația creată de ei nu este una de tipul MDM, iar că interdicția primită pe App Store a venit în mod suspect cu adăugarea funcției Screen Time în iOS 12, ce îndeplinește parțial aceeași funcție. Nu doar asta, dar între timp Apple s-a mai răzgândit puțin în privința limitărilor pentru MDM, fiind acum permis pentru unele aplicații de control parental.

Ca urmare, Kaspersky a făcut o reclamație la autorități, iar în acest moment se află în desfășurare o investigație menită să scoată la iveală dacă Apple încearcă să excludă aplicații de pe magazinul său și să le înlocuiască cu versiuni proprii.

[Tech Crunch]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button