Știri ITTECH

Apple are datorii la Qualcomm de 7 miliarde de dolari

Qualcomm a declarat, vineri, că Apple are 7 miliarde de dolari în urma plăților de drepturi de autor acordate companiei producătoare de chipuri, care de ani de zile a furnizat piese pentru iPhone.

Cele două companii sunt implicate într-o serie de acțiuni în justiție. Apple a acuzat Qualcomm de practici incorecte de licențiere a brevetelor. Qualcomm, cel mai mare furnizor de cipuri de telefoane mobile din lume, l-a acuzat la rândul său pe Apple de încălcarea brevetelor.

Qualcomm a făcut observații cu privire la suma redevențelor neplătite ale Apple într-o audiere într-unul din cauzele din instanța federală din San Diego. Apple a contestat valoarea redevențelor pe care o datorează companiei Qualcomm.

Apple a argumentat că Qualcomm îl forțează să plătească pentru aceleași brevete de două ori, o dată când Apple utilizează cipul Qualcomm în modelele de iPhone și apoi din nou prin redevențe de brevet. Qualcomm a susținut că practicile sale sunt legale și că Apple încearcă să distrugă modelul de afaceri Qualcomm, după ce a fost de acord cu acesta de ani de zile.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button