Telefoane

Apple are cele mai bune telefoane din punct de vedere al securității

O analiză a actualizărilor de securitate pentru diferite mărci de telefoane inteligente, a oferit companiei Apple cel mai bun loc în top, cu o singură critică. Când vine vorba de brandurile Android, doar două au reușit să atingă calificative mediocre, cu multe mărci de renume fiind evaluate slab.

SecurityLab a publicat pe Twitter un tabel care a evoluat patru factori distincți:

  • Cel mai scurt timp pentru a publica o actualizare de securitate în urma descoperirii unei vulnerabilități
  • Întârzierea maximă în punerea la dispoziție a actualizării pentru toți
  • Dacă actualizările au fost sau nu independente de operatorii de telefonie
  • Cât timp este suportat un dispozitiv cu actualizări de securitate

Acestea au fost defalcate mai departe – de exemplu, în cel mai scurt timp pentru actualizare, acest lucru a fost împărțit de primul dispozitiv și de alte dispozitive ale aceluiași producător.

Apple a fost evaluat cu verde la toate categoriile. Cea mai scurtă perioadă de timp pentru a emite o actualizare a fost măsurată în zile, este disponibilă în întreaga lume în decurs de o zi, actualizările sunt independente de operatorii de telefonie, iar Apple suportă dispozitivele timp de cinci ani – cu singura excepție pentru iPhone 5c, care a fost susținut timp de patru ani.

Essential Phone și Google au fost singurele branduri Android care au scos un scor destul de rezonabil, deși ambele au fost înclinate să se bazeze pe operatorii de telefonie pentru unele actualizări de securitate, ceea ce înseamnă că ceea ce ar trebui să ia zile poate dura luni. Ambele mărci emit actualizări de securitate pentru doar trei ani, în loc de cinci.

Liderul de piață Samsung a fost foarte departe de topul clasamentului. Cele mai rapide actualizări de securitate sunt măsurate în săptămâni, nu în zile, la alte dispozitive poate dura luni, iar unele actualizări sunt trimise numai trimestrial. De asemenea, Samsung acceptă numai dispozitive pentru o perioadă de timp cuprinsă între 2,5 ani și până la un an pentru unele telefoane.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Mie mi se pare ca rezultatele sunt un pic „umflate”. Nu e vorba ca nu cred ca au o securitate bine pusa la punct , dar atat timp cat iCloud are la baza un serviciu Google nu cred ca e asa sigur. Cred ca e vorba doar de niste statistici facute pe 1000 de oameni. Tind sa cred ca asta e doar sa arate doar ca iPhonul e inca in varf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button