PC

Apple are ascuns in codul iOS o tastatura destinata utilizarii cu o singura mana [VIDEO]

iPhone-ul celor de la Apple a fost un mediu atent controlat, fiecare aplicatie sau widget ce apare in galeria iTunes fiind puricat la sange pentru a se ridica la standardele impuse de compania americana.

Totusi, cu toate ca au introdus suport pentru 3rd party keyboard, in urma cu cateva update-uri, se pare ca s-au gandit sa si imbogateasca experienta de utilizare in timpul tastarii, mai ales pentru cei care sunt obisnuiti sa scrie doar cu degetul mare. Lucru care este un pic cam greu avand in vedere marimea lui iPhone 7+ de exemplu, asta daca nu ai o tastatura one-handed.

Se pare ca inca de la iOS 8, Apple s-a jucat un pic cu ideea de a implementa o tastatura edge-swipe pentru utilizatorii care doresc sa foloseasca o singura mana. Indiferent ca esti stangaci sau dreptaci, tastatura inghesuie literele si face accesarea tastelor mult mai usoara, pe langa adaugarea unor functii de cut, paste, copy … etc. Din pacate este extrem de bine ascunsa in Xcode-ul celor de la Apple.

untitled-1

Steve Troughton-Smith a fost primul care a descoperit rezidurile de cod din iOS, indicand ca aceasta tastatura a existat de mai bine de cativa ani, cu toate ca nu este prima functie de acest gen care apare in presa si dupa este adusa la lumina de comunitatea jail-break. Cine stie, poate intr-un urmator update neoficial…

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button