AutoMOREȘtiri IT

Apple are acum peste 50 de mașini autonome pe străzile din California

Programul auto autonom al celor de la Apple este unul dintre cele mai prost păstrate secrete din industria tehnică. În timp ce compania nu a confirmat încă nimic, informațiile despre proiect au scăpat sporadic pe Internet în ultimii ani.

Recent, Departamentul de Automobile (DMV – Department of Motor Vehicles) din California a confirmat (prin intermediul celor de la MacReports) că firma are acum 55 de vehicule, și 83 de șoferi au acceptat să testeze autovehiculele autonome.

Un lucru important de reținut este faptul că Apple încă nu a solicitat separat un permis de testare a mașinilor fără șofer, care ar permite companiei să testeze vehicule autonome fără a avea o persoană în mașină. DMV California a început să emită permisele de conducere fără șofer în luna aprilie a acestui an.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, compania a avut aproximativ 45 de autovehicule autonome în luna ianuarie a acestui an. Eforturile companiei Apple în acest domeniu au fost oarecum confuze în ultimul an (aproximativ), cu cele mai multe zvonuri care sugerau că Apple va construi suita de software / hardware autonom, dar le vor oferi pe acestea sub licență altor producători care să le folosească, decât să-și construiască o mașină sub brandul propriu.

V-ar interesa un sistem autonom pentru propria voastră mașină? Sau poate că vă tentează o mașină nouă, și sperați ca Apple să-și construiască propriul model? Spuneți-vă opiniile în rubrica de comentarii aici și pe Facebook!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button