PCȘtiri ITTECH

Apple ar putea trece la ARM pentru Mac-uri

De ceva timp tot sunt semne că Apple ar putea considera o tranziție la un alt tip de procesor pentru laptop-urile și poate chiar PC-urile sale. Iar conform zvonurilor care circulă acum prin presă, asta chiar se va întâmpla în viitorul destul de apropiat.

Veștile deocamdată neconfirmate sugerează că Intel în sine ar fi început să vorbească despre cum Apple va renunța la procesoarele sale pentru Macbook-urile de anul viitor. Această veste este însoțită de alte rapoarte conform cărora compania ar încerca în acest moment să dezvolte o nouă infrastructură pentru dezvoltarea software.

Cunoscută sub numele de cod „Marzipan”, această inițiativă presupune contopirea mediilor de dezvoltare pentru iOS și MacOS, permițând unei aplicații create cu noul dev kit să funcționeze sub ambele sisteme de operare. Iar acesta va fi doar primul pas către planul final al celor de la Apple, unirea celor două sisteme de operare.

Având în vedere problemele pe care le-a cam avut MacOS în ultima vreme, poate o schimbare a decorului și a structurii sale de bază nu ar fi o idee rea. Pe partea de procesoare Apple a reușit oricum să facă progres masiv în ultimii ani, A12 Bionic fiind destul de impresionant.

Rămâne totuși o întrebare importantă. Ce se va întâmpla cu clienții companiei pe partea de hardware? Dacă Intel nu va înregistra o pierdere masivă, oare ce se va întâmpla cu AMD dacă Apple va renunța la soluțiile Radeon în favoarea unui produs propriu.

Adevărul ar trebui să iasă la iveală în viitorul apropiat.

 

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button