TECHTech&ITTelefoane

Apple ar putea lucra la propriul modem pentru telefoanele sale

Relația dintre Apple și Qualcomm nu merge prea bine în ultima perioadă ținând cont de toate litigiile lor legate de brevete și redevențe.

Compania chiar a ales Intel ca singur furnizor de modemuri în dispozitivele iPhone 2018 după ce a lucrat cu modelele Qualcomm de ani de zile.

Dar cel mai recent zvon care circulă pe Internet în ultimele zile sugerează că parteneriatul Intel-Apple ar putea fi și el de scurtă durată, deoarece producătorul de smartphone-uri încearcă să-și proiecteze propriile modele de modemuri în viitor.

Potrivit unor surse, compania caută să angajeze o echipă de ingineri în San Diego pentru a lucra pe propriul chip Neural Engine AI și chipuri wireless, ceea ce este un indiciu puternic că producătorul de iPhone încearcă să reducă dependența sa de furnizorii externi. Înseamnă, de asemenea, că am putea vedea în curând noi modele de iPhone cu chipuri 5G proprii în 2020.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button