TECHTech&ITTelefoane

Apple ar putea cumpăra o parte din Intel

Din moment ce Apple și Qualcomm au îngropat securea războiului, divizia companiei Intel ce se ocupa de dezvoltarea unui modem 5G a cam devenit inutilă și numai bună de vândut. Iar zilele trecute s-a ivit pe internet un zvon ce sugerează că divizia va fi cumpărată chiar de către Apple.

Intel nu a construit de la zero această divizie, ce se află în Germania, fiind cumpărată prin anul 2011 la prețul de 1.4 miliarde de dolari, numele său de atunci fiind Infineon. Nu este clar câți bani speră să obțină Intel din această afacere, dar dacă este vorba de Apple, ar fi posibil ca suma să fie influențată de parteneriatul din ultimii ani dintre cele două companii.

Nu de alta, dar conform acuzațiilor din instanță, Apple chiar a împărțit în mod ilegal secrete ale tehnologiei 5G Qualcomm cu Intel, în speranța că astfel modemul Intel va fi ceva mai bun la un moment. O achiziție a diviziei cu pricina probabil este o măsură premergătoare unei noi ruperi de Qualcomm, în viitorul ceva mai îndepărtat, din moment ce securea războiului nu a fost îngropată cu prea multă prietenie, ci mai mult cu presiunea unui tribunal ce a văzut cam multe dovezi ce nu erau favorabile pentru Apple.

[Ars Technica]

 

 

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button