MORE

Apple ar pregăti un ceas ce poate face apeluri

Dacă urmăriți evoluția dispozitivelor denumite smartwatch, probabil ați sesizat funcționalitatea lor limitată în lipsa unui telefon atașat.

Apple pare că se pregătește să elibereze propriul ceas de sub tirania mobilului, dacă veștile care circulă pe internet în acest moment sunt corecte. Compania ar avea acum în dezvoltare un model de Apple Watch echipat cu abilitatea de-a comunica direct cu o rețea de telefonie mobilă, folosind standardul LTE. Modemul de LTE folosit de această nouă variantă de telefon ar fi făcut de către Intel.

Conectivitatea directă la rețea nu va fi utilă doar la implementarea unei funcții de apelare, așa cum tot visam ca un smartwatch să facă încă de la prima apariție a dispozitivelor. Dar va fi indispensabilă la folosirea sa pentru orice necesită acces la internet, cum ar fi afișarea de hărți, primirea de mesaje scurte, stream-ul de muzică de pe diverse servicii, și multe multe altele.

Apple încă nu a făcut un anunț oficial despre aceste zvonuri, dar dacă luna viitoarea va avea de prezentat „încă un lucru” la evenimentul  în cadrul căruia probabil va fi prezentat noul iPhone, atunci nu ar fi o surpriză prea mare.

Acesta nu ar fi primul smartwatch care să includă această funcționalitate, Pebble având module de comunicare cu rețele de telefonie mobilă de ceva vreme.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button