HiFi-TVTECHTech&IT

Apple anunță watchOS 6 și tvOS 13

În cadrul WWDC 2019 Apple a anunțat două actualizări noi pentru sistemele de operare ale dispozitivelor Apple Watch și Apple TV produse de companie.

Apple watchOS 6

Apple watchOS 6 va apărea în această toamnă pentru toate ceasurile Apple Watch compatibile și primul lucru pe care îl veți putea observa este o multitudine de fețe noi. Există un nou ceas digital, cu o față în stil California, și încă alte câteva variante. Puteți să le personalizați și să adăugați funcțiile de care aveți nevoie.

Apple aduce, de asemenea, trei aplicații noi pentru watchOS 6: Audiobooks, Voice Memos și o variantă mai fistichie a aplicației Calculator.

Dar asta nu este tot. Cu noul watchOS, Apple permite, în sfarșit, dezvoltatorilor să lanseze aplicații independente – ceea ce înseamnă că nu mai este nevoie de o aplicație însoțitoare care să ruleze pe iPhone. Aceste noi aplicații vor fi livrate printr-o versiune specială a App Store care vine odată cu watchOS 6.

Noile API-uri vor fi disponibile și pentru dezvoltatori, cum ar fi API Streaming Audio. Acest lucru va permite aplicațiilor Apple Watch să transmită fișiere audio către căștile voastre wireless fără a avea iPhone-ul prin preajmă.

În cele din urmă, și funcțiile de fitness și sănătate se actualizează. Există funcții noi disponibile în aplicația Activity. O nouă funcție audio suplimentară va folosi microfonul pentru a recepta zgomotele puternice de fundal și vă va avertiza cu privire la nivelurile înalte de zgomot. Acestă funcție va analiza numai sunetul live și nu va salva nimic pe ceas, potrivit reprezentanților companiei.

Există chiar și o opțiune de monitorizare a mersului pe bicicletă, care este inclusă în aplicația Health atât pe ceas, cât și pe iPhone.

O curea nouă va fi, de asemenea, disponibilă în curând pentru toate ceasurile Apple, în cazul în care doriți să cumpărați una.

tvOS 13

Apple TV se actualizează și el în această toamnă cu un nou tvOS, fiind desigur vorba despre tvOS 13. Acesta introduce puține actualizări dar extrem de importante.

În primul rând, există un nou ecran de start, cu previews live și o organizare mai bună, ceea ce este foarte binevenit.

Suportul pentru mai mulți utilizatori vine și el odată cu tvOS 13. Acesta va funcționa independent în Apple Music, iar Apple Music primește și versuri sincronizate.

Gaming-ul va fi schimbat pe tvOS. Dispozitivele care rulează tvOS 13 vor avea suport nativ pentru controlerele Xbox One și PlayStation 4 și se pot conecta cu ușurință la oricare dintre acestea.

Apple tvOS 13 vine, de asemenea, cu noi screensavere subacvatice.

Compania va introduce și serviciul de streaming video în cursul acestui an și a lansat deja un trailer pentru primul său show – For All Mankind – realizat de Ronald Moor – omul din spatele serialului Battlestar Galactica și a unor episoade Star Trek.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button