PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Apple anunță un nou MacBook Air

Apple a dezvăluit o nouă ediție a laptop-ului MacBook Air în cadrul evenimentului de seara trecută.

Ediția din anul 2018 aduce o îmbunătățire considerabilă în ceea ce privește ecranul dispozitivului. Acesta folosește acum unul IPS, nu un TN amărât, cu o densitate sporită a pixelilor, clasificat de Apple ca fiind Retina, cu o rezoluție de 2560×1600 la diagonala sa de 13.3 inch.

În ceea ce privește restul hardware-ului, avem parte tot de un procesor i5 cu numai două nuclee, dar din generația actuală, cu o frecvență maximă de 3.6GHz. Sistemul dispune de 8GB de memorie RAM la frecvență de 2133MHz, un spor de 533MHz față de generația anterioară.

macbook air apple

Pe partea de stocare nu s-a efectuat cine știe ce miracol, din moment ce dispune tot de 128GB de stocare pe un SSD conectat la o magistrală PCI-E. Pe partea de conectivitate aveți acum parte de porturi USB Type C, thunderbolt 3, un jack audio misterios, dar lipsește un cititor de carduri. Sistemul folsește acum și Touch ID.

Caracteristica definitorie a lui MacBook Air continuă să fie subțirimea sa, modelul de acest an fiind mai mic și mai ușor cu 100 de grame. Bateria a fost și ea micșorată, dar fără a fi afectată autonomia estimată de 12 ore a dispozitivului.

Prețul pentru această minunăție este de 1200 de dolari.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button