PC

Apple anunță un iMac Pro de 7000 de dolari

Apple a prezentat seara trecută o nouă gamă de produse, iar în centrul atenției s-a aflat noul iMac Pro. Un sistem a cărui preț începe de la 5000 de dolari și poate atinge chiar 7000 de dolari, în funcție de ce configurație doriți.

iMac Pro în varianta 2017 este un sistem compact, dedicat creatorilor de conținut care au nevoie de hardware foarte serios. Sistemul este montat pe spatele unui monitor cu rezoluție de 5K și o diagonală de 27 de inch. Poate asta sună de parcă ar fi o irosire colosală a unei rezoluții imense, dar merită să vă amintiți de faptul că MacOS chiar poate scala cum trebuie interfața la rezoluții mari.

Sistemul poate fi echipat cu un procesor Xeon de 8 nuclee, dar la nevoie poate fi dus până la 18 nuclee. Suportă memorie de tipul DDR4 ECC, care funcționează la 2666MHz. Varianta de 5000 de dolari are 32GB, iar dacă prețul nu înseamnă nimic pentru voi, puteți merge până la 128GB. Sistemul se folosește de răcire activă, folosind un sistem cu două ventilatoare silențioase, ca în imaginea de mai jos, și are nevoie de această răcire, fiindcă nici la componenta grafică nu este de trecut cu vederea, fiind echipat cu Vega.

Nu știu exact să vă spun care Vega, din moment ce nu avem încă Vega pe piață sau RX Vega. Vă pot spune totuși că vor fi ediții cu 8GB de VRAM HBM2 și sau 16GB. Varianta cea mai scumpă a lui iMac Pro vine și cu suport pentru 4TB de stocare pe SSD-uri cu o viteză de 3GB/s, are o conexiune Ethernet de 10Gb/s, o sursă de numai 500W și Thunderbolt.

Sigur, prețul este imens, dar sistemul măcar sună impresionant. Varianta aceasta a lui iMac Pro va fi disponibilă din luna decembrie.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button