Telefoane

Apple anunță iPhone 8 și iPhone 8 Plus

Deși în această seară vedeta show-ului a fost ediția aniversară, noile modele iPhone 8 și iPhone 8 Plus aduc suficiente îmbunătățiri cât să merite upgrade-ul de la varianta anterioară.

https://www.youtube.com/watch?v=k0DN-BZrM4o

Noile modele iPhone 8 și iPhone 8 Plus vin cu un design nou, fiind învelite în sticlă atât pe față cât și pe spate. Noile modele vor fi disponibile în culorile Silver, Space Gray și o nouă nuanță de Gold. Pe partea tehnică avem o nouă generație de procesoare, difuzoare stereo mai puternice, și o carcasă de sticlă foarte rezistentă. iPhone 8 va avea un afișaj de 4,7 inch, în timp ce display-ul lui iPhone 8 Plus va fi de 5,5 inch. Rezoluțiile rămân neschimbate în comparație cu modelul anterior. Noile iterații păstrează funcțiile 3D Touch, Cinema Wide Color Gamut și True Tone pe care le știați de la iPhone 7 și 7 Plus sau iPad. Atât iPhone 8 cât și iPhone 8 Plus beneficiază de o nouă variantă de Retina Display HD și o rezistență la apă îmbunătățită, fiind sigilate la nivel microscopic.

Update: Conform informațiilor care au răsărit după evenimentul Apple, noile telefoane au tot certificare IP67. Așa că sigilarea microscopică nu oferă rezistență mai bună ca la iPhone 7 sau iPhone 7 Plus.

Forma noilor modele nu s-a schimbat în ultimul an, diferențele constând în materialele folosite. Daca iPhone 7 și 7 Plus aveau marginile și spatele din aluminiu, iPhone 8 și 8 Plus au carcasa din sticlă pe ambele părți, marginile fiind acoperite de același tip de aluminiu care este utilizat în construcția de aeronave. Nici la sticla folosită Apple nu face compromis, asigurându-ne că aceasta este cea mai dură sticlă folosită vreodată în construcția unui telefon inteligent.

Ca în fiecare an, Apple a îmbunătățit cipul care alimentează noile modele de telefoane. Noul A11 Bionic este un cip alimentat de 6 nuclee; 4 dintre ele sunt cu 70% mai rapide decât cele din iPhone 7 și 7Plus, iar celelalte 2 au și ele un spor de performanță de 25% comparativ cu cele din A10 Fusion. Noul procesor grafic este primul GPU construit de Apple, și este alcătuit din 3 nuclee, care promit cu performanță cu 30% mai bună decât modelul anterior.

Camera a păstrat aceeași rezoluție de 12MP, dar Apple ne asigură că în spatele sticlei se află un senzor nou, mai bun. Noul cip permite realizarea focusului mai rapid în condiții reduse de luminozitate și îmbunătățește claritatea. Ce e și mai important, aceste noi modele de camere permit înregistrarea video la rezoluțiile 4K@60fps și 1080p@240fps. O altă tehnologie nouă prezentată este Portrait Lightning. Camera telefonului este capabilă să scaneze cadrul, identifică fețele și ajustează în timp real tonul acestora pentru a le scoate mai bine în evidență.

Atât iPhone 8 cât și iPhone 8 Plus beneficiază de funcțiile de Bluetooth 5.0 și Qi wireless charging (datorită sticlei de pe partea din spate), cel mai răspândit standard de alimentare fără fir. În magazinele Apple Store veți putea găsi încărcători de la producătorii Mophie și Belkin.

Precomenzile pentru iPhone 8 și iPhone 8 Plus încep pe 15 septembrie, și vor fi disponibile în magazine din data de 22 septembrie. Modelele de bază de 64GB vor avea prețul de 699 dolari pentru iPhone 8, respectiv 799 dolari pentru iPhone 8 Plus.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button