RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Apple anunță iOS 13

Apple nu pare să creadă în superstiții, fiindcă doar ce a dezvăluit iOS 13, cea mai nouă variantă a sistemului său de operare pentru dispozitive mobile.

Această variantă nouă vine cu o sumedenie de îmbunătățiri. Unele dintre ele sunt oarecum de trecut cu vederea, ca abilitatea de a te transforma într-un emoticon, dar altele sunt pur și simplu geniale.

În interesul sporirii siguranței și a intimității utilizatorului, Apple pune acum la dispoziție un nou API ce poate fi folosit de dezvoltatori pentru a permite crearea de conturi pentru diverse site-uri și servicii. Asta se va manifesta sub forma opțiunii de „Sign in with Apple”, și va oferi zero informații despre utilizator către serviciul sau site-ul cu pricina. Nici nu va trebui să țineți minte vreo parolă, Face ID fiind folosit pentru autentificare, și nici nu va trebui să folosiți vreun e-mail real. În schimb, Apple va genera un e-mail aleator „fals” pentru fiecare aplicație în parte, ce va redirecționa mesajele către contul vostru real de e-mail. Aveți apoi posibilitatea să blocați acele adrese de e-mail, dacă dați de spam.

Sistemul de operare capătă cu acest update și câteva lucruri care erau oarecum deja prezente în diverse alte sisteme ed operare. Spre exemplu, un Dark Mode, ce promite să fie mai ușor asupra ochilor. Aveți acum opțiunea de a tasta prin gesturi de swipe, iar Apple Maps a căpătat o funcție de Street View.

În ceea ce privește infrastructura sa de bază, sistemul de operare promite să funcționeze cu 30% mai rapid când vine vorba de identificarea facială, iar aplicațiile ar putea fi chiar cu 50% mai mici, mulțumită schimbării modului în care acestea sunt împachetate. Update-urile sunt și ele cu 60% mai mici. Până și aplicația pentru camera a fost îmbunătățită, cu filtre noi și funcții ce se folosesc de ceva Machine Learning pentru a crea fotografii și chiar clipuri video mai speciale.

iOS 13 va fi lansat în această toamnă. Nu a fost anunțată lista de dispozitive pentru care sistemul de operare va fi disponibil. Cert este că iPad va avea parte de propria sa variantă specială.

[Apple]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button