FilmeRSS PaginaDeMedia

Apple anunță data de lansare pentru serialul Foundation

Planul include un număr impresionant de episoade

Foundation (adică Fundația lui Asimov) pare a fi unul din acele seriale care mai au destulă inovație și creativitate încât să nu ajungă încă o epavă pe fundul unui ocean de producții extrem de slabe din partea unor servicii de streaming din ce în ce mai obsedate de profit.

Apple TV se mobilizează să producă un serial bazat pe una din capodoperele literaturii SF. În mijlocul prăbușirii Imperiului Galactic, soarta omenirii se află în mâinile unui grup de fugari, unde ideea de soartă a omenirii este un trop des întâlnit, dar atins de scriitura lui Isaac Asimov.

Pe această cale, Apple TV se ia la trântă cu un proiect foarte ambițios, iar pentru mine asta înseamnă că Mărul calcă pe un teren minat. Cu toții am fost martori la eșecurile care ar fi trebuit să fie fel de fel de adaptări ale unor creații îndrăgite și de referință. Să zicem, totuși, că Foundation ar putea fi pe mâini bune, căci Robyn Asimov, fiica scriitorului, face parte din echipa de producție.

Știu, știu, poate unii dintre voi veți spune că asta cu preluarea moștenirii literare de către urmași nu e întotdeauna unu lucru bun, și vă veți gândi la Dune al lui Frank Herbert, lăbărțat până la refuz de romanele lui Brian Herbert și Kevin J. Anderson. Dar e loc și de un strop de optimism.

În ceea ce privește locația filmării, Malta a fost aleasă ca locul unde magia se va produce. Tot publicația LovinMalta ne spune că Apple va lansa Foundation în toamna acestui an, primul sezon constând în 10 episoade. Impresionant este și planul creatorilor de a extinde serialul de-a lungul a 80 de episoade. Cel puțin în teorie.

Planul în sine nu este chiar neobișnuit. Vorbim aici despre o serie de romane a căror narațiune acoperă zeci de mii de ani, și nu cred că e neapărat bine să concentrezi asta în doar câteva episoade. La polul opus, există și The Walking Dead, care a depășit pragul de 10 sezoane, dar în cazul acesta înclin să cred că ce e mult strică.

Foundation produs de Apple TV mi se pare o ocazie perfectă pentru fanii care doresc să facă o nouă vizită universului imaginat de Isaac Asimov. Bineînțeles, mulți fani au așteptări mari de la acest serial. La fel ca aceștia, si eu îmi doresc să văd un Hari Seldon foarte bine interpretat, care să-și pună în acțiune psihoistoria atât de necesară omenirii.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button