Telefoane

Apple anunță Apple Watch Series 3 cu conexiune LTE

Apple Watch a avut parte de o creștere rapidă în popularitate. Aceasta a ajuns atât de mare încât a reușit să detroneze Rolex din topul tuturor ceasurilor din lume. Apple Watch se laudă deja cu un procent de satisfacție a clienților de 97%, dar acum a sosit timpul pentru un upgrade.

După mai multe luni de zvonuri, Apple anunță astăzi noua generație de Apple Watch cu suport pentru conexiune LTE. Anunțul a fost făcut de CFO Jeff Williams la conferința din această seară, după un clip în care au fost prezentate mai multe povești emoționate ale câtorva dintre utilizatorii de Apple Watch.

Noul model se numește Apple Watch 3, iar Williams își începe discursul prezentând câteva dintre caracteristicile noi ale sistemului de operare watchOS 4, precum Smart Activity Coaching, un design complet nou pentru aplicația Workout, funcții noi pentru înotători și Gym Kit, – o funcție care sincronizează datele de pe aparatul la care lucrezi la sală cu cele din baza ta de date. Aplicația Heartrate poate și ea să ofere acum mai multe informații. WatchOS va fi disponibil începând cu 19 septembrie pentru toate modelele de Apple Watch.

https://www.youtube.com/watch?v=jUvD80mNKBM

Pe partea de hardware, Apple Watch Series 3 vine cu un procesor nou dual core, care este cu 70% mai performant decât generația anterioară. Datorită acestui upgrade, Siri poate acum să și vorbească. Noul cip W2 este de asemenea mai eficient, funcțiile de Bluetooth și WiFi având un consum cu 50% mai redus. Atracția principală a dispozitivului a fost însă conexiunea LTE independentă de iPhone. Acum vă puteți lăsa telefonul acasă și pleca la o plimbare, la plajă, sau oriunde în altă parte. Pentru a conserva spațiul care este extrem de limitat, noul Apple Watch va folosi un SIM electronic, care reprezintă doar o fracțiune din dimensiunile unui nanoSIM. Acum veți putea purta o convorbire telefonică folosind doar Apple Watch, iar numărul de telefon este același ca cel de pe iPhone.

Pe partea de entertainment, Apple Watch suportă acum Apple Music, fără să mai depindă de iPhone pentru asta. Folosind o conexiune LTE, AirPods și Apple Music, aveți acum la dispoziție 40 milioane de melodii la încheietura mâinii.

Iar toate astea vin într-un pachet la fel de mare ca și generațiile anterioare de Apple Watch. Telefonul nu va mai avea o antenă fizică separată, și va folosi ecranul pentru această funcție. SIM-ul electronic de dimensiuni minuscule ajută și el în această privință. Singura diferență la dimensiunea ceasului este o grosime pe partea interioară a ceasului, care acum e mai mare cu 0,25mm, o creștere care poate fi cu siguranță ignorată.

Și bineînțeles, niciun anunț despre Apple Watch nu ar fi complet dacă nu ar menționa și o serie nouă de brățări.

Comenzile pentru Apple Watch Series 3 vor începe pe 15 septembrie, iar în magazin va fi disponibil începând cu 22 septembrie. Aceste date sunt valabile pentru țările din primul val care vor primi noul dispozitiv, iar România nu se numără printre ele. Prețul pentru noile modele vor porni de la 329 dolari pentru varianta WiFi și 399 dolari pentru varianta LTE.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button