AutoTECHTech&IT

Apple angajeaza inca un fost inginer de la Tesla

Nimeni nu stie cu exactitate, cu exceptia oamenilor din companie, care sunt planurile Apple in legatura cu masinile inteligente, dar se pare ca acestia fac progrese si se asigura ca au personalul potrivit pentru a devenit un jucator important pe aceasta piata. Apple a ademenit inca un mare nume de la un potential rival, anume Steve MacManus, fostul Vice President of Engineering al Tesla, care s-a alaturat gigantului cu logo-ul muscat.

MacManus a fost responsabil pentru crearea interiorului masinilor Tesla si in trecut a lucrat penrtu companii mari din industria automotiva, precum Aston Martin, Jaguar, Bentley si Land Rover. El ocupa acum pozitia de Senior Director in cadrul Apple. Aceasta miscare a fost dezvaluita de Bloomberg si confirmata de MacManus pe profilul sau de LinkedIn.

Se zvoneste de mult timp ca Apple a inceput lucrul la propria masina autonoma ca parte a proiectului de masini electrice, Project Titan. Compania a fost activa in sectorul automotiv in ultima vreme prin achizitia start-up-ului de pilot automat, drive.ai de luna trecuta. Angajarea lui MacManus poate fi un indicator solid ca Apple intentioneaza sa isi creeze propria masina in viitor, sau poate indica faptul ca gigantul industriei doreste sa ii foloseasca aptitudinile pentru alte produse.

Chiar daca mereu au fost ingineri care au facut transferul intre Apple si Tesla, angajarea la un nivel executiv pune pe ganduri analistii care se intreaba daca nu cumva companiile au planuri pentru vreun fel de proiect de echipa. Doi alti executivi au facut mutarea de la intre companii in ultimul an – Michael Schwekutsch, fostul Head of Electric Powertrains si Doug Field, fostul VP of Engineering.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button