Tech&IT

Apple amână lansarea iPadOS 16 până în octombrie

Conform lui Mark Gurman de la Bloomberg, Apple plănuiesc să amâne următorul update de sistem major pentru tabletele lor, adică iPadOS 16, dar lansarea iOS 16 rămâne programată pentru septembrie. Dacă amânarea se va întâmpla, va fi un lucru foarte neobișnuit pentru Apple. De ce? Pentru că în ultimii ani, update-urile majore de iOS și iPadOS au apărut în același timp, în septembrie.

Această amânare va da niște dureri de cap destul de mari dezvoltatorilor de aplicații, deoarece aceștia își construiesc aplicațiile pentru iOS și iPad în același timp, neexistând varianta de a lucra separat pentru fiecare sistem de operare. Dacă amânarea se va întâmpla, singura soluție pentru aceștia va fi să aștepte până în octombrie pentru a lansa aplicațiile respective, sau update-uri majore pentru aplicații deja existente.

Gurman spune că amânarea s-ar întâmpla din cauză că Apple au nevoie de mai mult timp pentru a lucra la feature-ul numit Stage Manager, care va da utilizatorilor noi posibilități de multitasking, cum ar fi folosirea și mai multor aplicații în același timp, opțiuni noi de redimensionare a acestora, cât și modalități noi de gestionare și grupare a aplicațiilor.

Cei de la Apple au mai amânat și în trecut lansarea unuia dintre cele două update-uri anuale, dar a fost vorba de o distanță între lansări de doar câteva zile. În 2019, iOS 13 a fost lansat pe 19 septembrie, în timp ce iPadOS a fost lansat pe 24 septembrie.

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button