TECH

Apple amână lansarea HomePod-ului pentru anul viitor

Vești proaste pentru clienții Apple care sperau să cumpere un HomePod înainte de sfârșitul anului. Apple a declarat că data de lansare a gadgetului a suferit o amânare până la începutul anului 2018. Avanpremiera sa a avut loc inițial la WWDC în iunie, înainte de a fi promis pentru lansare în luna decembrie.

Apple a confirmat amânarea într-un mesaj către 9to5Mac:

Abia așteptăm ca oamenii să experimenteze HomePod, difuzorul revoluționar fără fir al lui Apple pentru casă, dar avem nevoie de puțin mai mult timp înainte ca acesta să fie pregătit pentru clienții noștri. Vom începe să expediem în SUA, Marea Britanie și Australia la începutul anului 2018.

Amânarea lansării din decembrie până la începutul anului 2018 ar putea însemna că HomePod va fi lansat în ianuarie, cel mai devreme, dar s-ar putea întâmpla și mai târziu. Și nu e ca și cum nu ar exista precedente. De exemplu, Apple Watch a fost promis la începutul anului 2015, dar s-a livrat abia în luna aprilie a aceluiași an. De asemenea, Apple a mai întârziat și lansarea căștilor AirPods cu un an în urmă. Compania este totuși în continuare pregătită să lanseze noul iMac Pro înainte de sfârșitul anului.

Motivul întârzierii nu a fost totuși precizat, deși este posibil ca finalizarea lucrărilor la AirPlay 2 pe care le folosește HomePod să fie unul dintre factori. Cei de la Google au deja un produs similare pe piață, în timp ce Sonos își pune la dispoziție propriile difuzoare drept platformă pentru orice asistent vocal.

HomePod este primul difuzor de muzică proiectat de Apple de la iPod Hi-Fi încoace (lansat în 2007 și întreruptă producția la el un an mai târziu). HomePod redă muzică fără fir prin Wi-Fi direct de la Apple Music sau prin AirPlay de la dispozitivele iPhone, iPad, Mac sau Apple TV aflate în apropiere. HomePod a încorporat Siri pentru control vocal, folosind un șir de 6 microfoane, ceea ce îl face un difuzor inteligent.

Apple a promovat agresiv calitatea audio a HomePod în ceea ce privește redarea muzicii, ca fiind ceea ce îl deosebește de alte difuzoare inteligente:

HomePod dispune de un woofer mare, proiectat de Apple pentru un bas profund și curat, o linie de șapte tweetere care oferă o acustică înaltă de mare fidelitate, cu un control direcțional incredibil și tehnologii puternice construite pentru a păstra calitatea și intenția înregistrărilor originale.

Justificarea celor de la Apple pentru HomePod în luna iunie a fost că difuzoarele de muzică wireless și difuzoarele inteligente existau, dar nu în același pachet. Deși în ultimele cinci luni lucrurile s-au mai schimbat, HomePod va fi probabil cel mai bun difuzor inteligent pentru oricine este puternic implicat în ecosistemul Apple.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button