Tech&ITȘtiri

Apple a patentat o idee proastă: carcasă de AirPods cu ecran incorporat

Nu de mult, Apple a lansat AirPods Pro 2, un upgrade al generației trecute din toate punctele de vedere. Dar asta nu este singura pereche de căști la care compania a lucrat. Mai exact, de-odată cu lansarea AirPods Pro 2, Apple a înregistrat un patent pentru o carcasă de căști cu un ecran incorporat, asemenea unui Apple Watch. Patent care a fost acceptat abia acum.

apple airpods patent

Descoperirea patentului a fost făcută de site-ul Patently Apple iar în imaginea de mai sus se vede ecranul pătrat, asemănător ceasurilor companiei, care ar putea controla tot ce ține de muzică și diverse aplicații. Pentru cei care nu poartă la mână un Apple Watch, chestia asta s-ar putea dovedi foarte folositoare. Cu toate astea, există și niște dezavantaje majore.

În primul rând, nu cred că ar înlocui complet nevoia de a scoate ceva din buzunar atunci când vrei să dai skip la o melodie sau să crești volumul. Până la urmă, carcasa căștilor tot într-unul dintre buzunare va sta, chiar și atunci când asculți muzică. În al doilea rând, ecranul acela va fi foarte ușor de zgâriat. Nu știu cum e la tine, dar mie mi se mai întâmplă să îmi uit căștile în buzunarul mic de la blugi, iar când dau să mă îmbrac, carcasa căștilor zboară prin toată camera. Astfel, riscul de a avaria ecranul este destul de mare.

apple airpods ecran
Sursa: 9to5mac

O a treia problemă o reprezintă costul. Căștile celor de la Apple sunt și așa destul de scumpe, iar implementarea unui ecran asemănător celui de pe Apple Watch doar ar crește prețul și mai mult. În plus, din cauza ecranului și autonomia va avea de suferit. Nu doar că există mai puțin loc pentru baterie în carcasă, dar acel ecran ar fi și un consumator destul de mare.

Desigur, nu toate patentele Apple ajung într-un produs final. Ba chiar, majoritatea acestor patente rămân doar atât și destul de puține sunt implementate în produsele pe care eu și cu tine le cumpărăm. Totuși, sunt curios dacă gigantul din Cupertino va aduce această tehnologie într-un produs finit sau nu. Oricum ar fi, înainte ca perechea de AirPods cu ecran să devină realitate, compania trebuie să rezolve multitudinea de probleme mai întâi.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button