TECH

Apple achiziționează start-up-ul Vrvana specializat pe AR

Potrivit unei știri de pe TechCrunch, Apple a achiziționat recent un start-up ce se ocupă de realitate virtuală / augmentată din Montreal, Canada, numită Vrvana. Valoarea achiziției s-a ridicat la 30 de milioane de dolari.

Câțiva angajați ai companiei Vrvana s-au alăturat echipei Apple din Cupertino. În timp ce site-ul start-up-ului este încă live, acesta n-a mai activat pe social media încă din luna august.

Vrvana este start-up-ul din spatele setului de realitate virtuală Totem, care nu a fost livrat niciodată către consumatori, dar a avut recenzii excelente de la cei care au avut totuși acces la el. Vrvana afirmă că setul este un dispozitiv de „realitate extinsă”, ceea ce înseamnă că este nevoie atât de realitatea augmentată, cât și de tehnologia realității virtuale.

Setul Vrvana este unic în modul în care utilizează o cameră în loc de afișări transparente, bazate pe proiecție, utilizate de cei de la Microsoft:

Totem-ul deține o serie de avantaje față de aceste sisteme, în special prin faptul că este capabil să suprapună animații complet opace și colorate deasupra lumii reale, decât proiecțiile fantomatice ale altor căști care nu pot afișa culoarea neagră.

Acest lucru permite setului cu cască să facă o tranzițiile insesizabilă între mediile VR și AR.

Știrile despre achiziție vin pe măsură ce Apple continuă să lucreze la propria tehnologie de realitate augmentată. Compania a lansat recent către publicul larg iOS 11, care include ARKit – o platformă care permite dezvoltatorilor să construiască aplicații de realitate augmentată pentru iPhone.

În plus, se spune că Apple își construiește propriul hardware de realitate augmentată. Un raport la începutul acestei luni a explicat că Apple urmărește să lanseze propriul set de realitate augmentată începând cu 2020. Se spune că dispozitivul va rula o nouă iterație de iOS numită „rOS”.

Apple nu a comentat achiziția lui Vrvana, dar asta nu este ceva ieșit din comun. Compania practic nu confirmă niciodată astfel de știri când acaparează o anumită companie, dar este destul de vagă și spune că achiziționează companii din când în când.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button