MORE

Apple A8X GPU bate cele 192 de nuclee GPU ale lui Tegra K1!!!

Nvidia, care se tot lauda cu Tegra K1 GPU, se pare ca are mare ghinion, la fel cum a patit si cu variantele Tegra anterioare. Se pare ca nou SoC Apple, care este fabricat pe 20nm, A8X, are un GPU care bate cele 192 de nuclee Kepler din Tegra K1, asta doar daca dam crezare testelor care urmeaza.

Aceste teste au aparut pe siteul GFXBench.com, si dupa cum se poate observa, A8X care se afla in iPad Air 2 se compara direct cu tableta nVidia Shield, care are Tegra K1. Din teste se poate vedea cum A8x castiga in rundele de offscreen de fiecare data, dar Tegra K1 are mai multe FPS-uri in testele onscreen. Acest lucru se intampla datorita rezolutiei mult mai mari in cazul lui iPad Air 2, spre deosebire de tableta celor de la nVidia care are un ecran 1080p. Mai jos puteti vedea testele facute de catre GSMArena.com:

a8x vs tegra k1 gpu

Dupa cum se observa din aceste rezultate, Tegra K1 este cu 1.7 FPS-uri mai slab decat A8X in testul Manhattan iar in testul T-Rex offscreen Tegra K1 ramane in urma cu 7 FPS-uri. Totusi trebuie sa tinem cont ca A8X al celor de la Apple este fabricat pe 20nm iar Tegra K1 este fabricat pe 28nm, iar comparatia este putin mai dificil, pentru ca sunt doua arhitecturi diferite. Chiar si cand vorbim despre consumul de curent, A8X consuma mult mai putin datorita procesului de fabricatie.

Oricum aceasta competitie intre producatori este buna, si ii determina sa vina cu noi solutii pentru a castiga piata. In ultima vreme procesoarele grafice din terminalele mobile au devenit foarte puternice, acum tot ceea ce ne trebuie sunt jocuri care sa beneficieze de potentialul maxim al acestor procesoare.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Comparatia este putin incorecta deoarece A8x-ul celor de la Apple este pe 64 bit, iar K1 de pe Shield Tablet este pe 32 bit. As vrea sa vad o comparatie A8x cu K1 pe 64 bit de pe Nexus 9 de exemplu si dupa mai vedem care sunt diferentele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button