MORE

Apple a recliclat aproape o tona de aur din iPad-uri si iPhone-uri vechi

Apple se pare ca sunt pusi pe lucruri mari si mai ales prietenoase cu mediul inconjurator, compania iesind la rampa si laudandu-se cu faptul ca programul sau de reciclare a recuperat sute de kilograme de metale si materiale prime din telefoanele, tablete si computerele recuperate de la clienti.

Environmental Responsibility Report este evenimentul in care Apple a facut anuntul, iar cifrele sunt colosale, Apple recuperand aproape o tona de aur si trei de argint. Materiale care altminteri nu s-ar fi reintors la companie daca programul de buy back nu s-ar fi implementat. 

  • 999.71 – Kilograme de aur
  • 2.999,15 – Kilograme de argint
  • 19.994,35 –  Kilograme de plumb
  • 10.478.437,33 – Kilograme de otel
  • 85.975,71 – Kilograme de cobalt
  • 6.088.280,08 – Kilograme de plastic

Per total, Apple se pare ca a reusit sa adune peste 27.831.429,92 de kilograme de metale si plastic in urma acestui efort, materiale care s-ar fi dus la groapa de gunoi. Asta pentru a nu sublinia faptul ca plumbul reprezinta un pericol pentru mediu iar bateriile de telefon au un grad ridicat de explozie daca sunt deteriorate fizic.

Iar asta nu este tot, Apple dorind sa isi sporeasca eforturile de reciclare si este si de inteles, volumul de vanzari generat doar de Apple putand sa umple lejer o groapa de gunoi, deseurile generate de produsele Apple ajungand sa cantareasca anual zeci de milioane de tone. Cu toate astea, aproape o tona de aur din 2015 pana in prezent nu este chiar atat de putin.

Pe de alta parte, Apple nu este doar laudat de catre comunitatea ecologica, compania fiind adesea in centrul controverselor legate de felul in care alege sa isi realizeze terminalele. Acestea sunt greu de reparat adesea, utilizatorii preferand sa le arunce, lucru care contribuie la generarea de deseuri.

 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button