Știri ITTECH

Apple a prezentat WatchOS 5

Vă vine să credeți că ne aflăm deja la ce-a de-a cincea generație a sistemului de operare WatchOS? Parcă ieri era prezentat pentru prima dată, alături de Apple Watch, promițând… motivație pentru a face sport?

Noul update al sistemului de operare, ajuns acum la varianta 5, adaugă acum funcții suplimentare legate de activități sportive. În esență lucruri pe care le puteai face deja pe un telefon sau pe cam orice alt ceas inteligent atât timp cât instalai una din zecile de aplicații care se ocupau deja de asta. Totuși, dacă le vrei acum incluse ca standard, vei găsi acum funcții precum semnalarea abaterii de la pasul stabilit pentru ultima secțiune dintr-o alergare, sau chiar inițierea automată a monitorizării chiar și dacă ai uitat să activezi funcția.

Din fericire, nu toate funcțiile noi sunt atât de plictisitoare. În sfârșit vei putea să trăiești de parcă ai fi într-un film cu spioni din 1970, având posibilitatea de-a folosi ceasul pe post de walkie-talkie. Tot ce trebuie să faci este să găsești un prieten care are și un Apple Watch și împerecherea celor două dispozitive puteți vorbi așa cum Michael Knight vorbea cu mașina lui, pe vremuri.

Varianta finală a lui WatchOS 5 va fi disponibilă la toamnă, deocamdată fiind disponibilă în faza de beta test pentru dezvoltatori.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button