Telefoane

Apple a fost dat în judecată în Franța din cauza restricțiilor din iOS

Dacă sunteți un utilizator de iOS, probabil ați sesizat că Safari nu tocmai excelează la HTML 5. Dar în același timp, nici un alt browser de pe iOS nu pare să stea mai bine și probabil vă întrebați de ce. Răspunsul este Apple, iar tribunalul va decide dacă ar trebui să înceteze.

Nexedi, un dezvoltator de aplicații open-source din Franța, a luat decizia de-a da în judecat Apple din cauza modului în care restricționează dezvoltarea de aplicații pentru iOS. Mai exact, Apple obligă toți producătorii de aplicații care au o funcție de web browsing pentru iOS să folosească WebKit, ceea ce nu este mereu o soluție ideală. Nexedi a trebuit chiar să investească 50 de mii de euro pentru își putea conforma tehnologia proprie acestei cerințe și nu vede asta ca fiind ceva tocmai bun.

Din fericire pentru ei, în Franța există o lege care vizează tocmai acest gen de comportament din partea companiilor mari. O lege menită să protejeze companiile mici în cazurile în care există un dezechilibru mare între responsabilitățile și obligațiile părților implicate.

Dezvoltatorii speră să convingă astfel Apple să își schimbe năravul, în acest moment publicarea unei aplicații care are suport mai bun de HTML 5, dar care nu folosește WebKit, fiind instantaneu interzisă pe App Store.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button