Știri ITTECHTelefoane

Apple a cumpărat în mare secret Spektral

Se pare că Apple a cumpărat în secret Spektral, un startup danez specializat în software care separa in pozele digitale oamenii de obiectele de pe fundal.

Informatiile au aparut în ziarul danez Børsen.

Fortune raportează că achiziția a fost finalizată în luna decembrie a anului trecut pentru mai mult de 30 de milioane de dolari, dar nu a fost dezvăluită la momentul respectiv.

Spektral a început prin dezvoltarea de software care a permis fotografilor să scoată digital o persoană dintr-un fundal verde și să il plaseze în fața celorlalti. Gândiți-vă la fotografiile facute la școala.

Această tehnică este numită „cutouts”, iar compania a fost numită CloudCutout la momentul respectiv. Aceasta tehnica a oferit posibilitatea de a face digital modificari pe care fotografii le faceau candva manual pe film, iar mai tarziu folosind mouse-ul în software-ul de editare foto.

Toți specialistii de la CloudCutout au fost preocupati sa gaseasca metoda prin care software-ul sa poata muta o persoană dintr-o imagine fără a fi nevoie de un ecran verde în stil hollywoodian. Acum, compania se laudă că poate face acest lucru în timp real.

Nici Apple, nici Spektral nu au confirmat această achiziție, dar publicatia daneza oferă dovezi destul de convingătoare: co-fondatorul companiei, Toke Jansen este acum listat pe LinkedIn ca „Manager, Computational Imaging at Apple Inc.”

Apple cumpără din când în când companii mici de tehnologie și, în general, nu discută despre scopul sau planurile sale.

Nu este prea greu de inteles de ce Apple ar dori să dezvolte Spektral. Ar putea sa foloseasca tehnica pentru a rafina separarea subiectului în fotografiile din modul Portret, în aplicația Clips și pentru o gamă largă de aplicații de realitate augmentată.

Odată cu vânzarea finalizată anul trecut, este foarte posibil ca cei de la Apple să fi incorporat deja unele dintre tehnologiile Spektral în iPhone XS și iOS 12.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button