RSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Apple a creat o aplicatie de monitorizare a epidemiei de coronavirus

Apple a lansat in decursul zilei de ieri o aplicatie acompaniata de un site web care monitorizeaza epidemia de coronavirus. Compania spune ca aceasta aplicatie este menita sa ofere utilizatorilor accesul facil la informatii referitoare la virus. Atat aplicatia, cat si site-ul au fost create in parteneriat cu CDC (Centers for Disease Control and Prevention), Casa Alba si Agentia Federala a Managementului de Criza din Statele Unite.

Aplicatia pentru coronavirus include o unealta in care utilizatorii pot introduce date despre factori de risc, zone expuse si simptome. Pe baza raspunsurilor, acestia primesc recomandari din partea CDC, inclusiv sfaturi pentru distantarea sociala si auto-izolare. Apple a specificat clar ca aplicatia nu inlocuieste rolul unui medic, dar ii usureaza si acestuia meseria. Ofera informatii de baza unui numar larg de utilizatori, astfel medicii vor putea sa raspunda cererilor venite din partea celor care au nevoie.

Pentru a va ajuta sa ramaneti informati, sa intelegeti simptomele si sa luati masurile potrivite, Apple a creat un site si o aplicatie COVID-19 in parteneriat cu CDC. Ca de fiecare data, toate informatiile raman protejate. Aveti grija de voi si de sanatatea voastra!

Tim Cook, CEO Apple

COVID-19 este cea mai noua forma a coronavirus si s-a raspandit cu rapiditate in toata lumea. Organizatia Globala a Sanatatii (WHO) a declarat pe 11 Martie aceasta raspandire drept o epidemie.

Functioneaza si in Romania noua aplicatie de la Apple?

Despre aplicatie nu pot spune cu siguranta deoarece nu am testat-o, insa site-ul, chiar daca in limba engleza, merge foarte bine si in Romania. Trebuie sa completezi un chestionar rapid, dupa care vei primi sfaturi in functie de raspunsurile pe care le-ai dat.

Apple COVID-19 Coronavirus Site

Nu este ceva extraordinar, dar pentru multe persoane accesul la informatie poate fi destul de dificil. Sunt zeci, daca nu sute de surse, iar un raspuns din partea unei companii in care multi oameni au incredere valoreaza destul de mult.

#stamacasa

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button