AutoMOREȘtiri IT

Apple a brevetat un parbriz inteligent

Tot știm de câțiva ani că Apple lucrează la propria mașină. Una inteligentă, potențial autonomă, foarte probabil electrică, și poate cu un jack audio pe undeva pe acolo.

A cheltuit foarte mulți bani pentru cercetarea tehnologiilor aferente și-a tot încercat să recruteze oamenii necesari. Nu există încă vreun anunț oficial despre vreun produs finit, dar există brevete. Iar unul care a fost dezgropat recent arată că Apple are planuri pentru realizarea unui parbriz inteligent. Un… iBriz dacă îmi permiteți să îi spun așa fără sune stupid, îmi asum riscul.

Acesta este proiectat pentru a putea oferi atât șoferului cât și pasagerilor informații utile despre mediul înconjurător și chiar funcții de comunicații. Funcționează pe ideea „Dacă Tesla are un ecran mare în centru, la noi ecranul este tot parbrizul”. Puteți vedea ceva mai jos câteva din schițele din brevetul descoperit de PatentlyApple.

Sistemul va fi capabil să redea informații suprapuse peste lumea reală, folosind augmented reality. Poate afișa lucruri cum ar fi o reprezentare vizuală a vitezei mașinii și cam orice altă chestie ar putea fi îngrămădită pe iBriz fără să distragă atenția șoferului. Nu vor fi afișate elemente opace fix în centrul vederii, ci acolo unde pot fi observate fără riscul de-a provoca accidente… probabil până când găsește cineva un mod de-a afișa reclame de tipul pop-up. Pasagerii vor avea și ei acces la diverse funcții, precum FaceTime, fiind descrisă posibilitatea ca pasagerii unei mașini să poarte conversații cu pasagerii altor mașini.

Printre brevete mai sunt descrise și o sumedenie de senzori care vor scana și analiza drumul, mediul înconjurător și cam tot ce se poate.

Nu pot să vă spun cu siguranță când va progresa dezvoltarea mașinii Apple suficient de mult încât să fie gata pentru a fi prezentată publicului. Când va veni acel moment cu „Încă un lucru” când Tim Cook va scoate din buzunar o mașină… sau măcar cheile. Deși, va avea măcar chei? Probabil va avea un senzor de amprente sau un dongle ușor de pierdut.

[Patently Apple]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button