TECHTech&ITTelefoane

Apple a brevetat cureaua de ceas cu o cameră

Apple pare să fi găsit o soluție pentru ancestrala problemă de îngrămădire a unei camere în cureaua unui smartwatch. Ceva ce a dat bătăi de cap mai multor companii de-a lungul deceniului în care diverse entități au tot încercat să facă un ceas inteligent să pară mai util decât a fi o simplă telecomandă pentru telefon.

Compania a primit recent un brevet pentru o curea Apple Watch, a cărei cameră încorporată este proiectată să fie poziționată aproape în orice mod doriți. Aceasta arată ca una dintre curelele smartwatch-urilor Apple, dar include un segment extins cu cel puțin o camera la capăt. Nu trebuie decât să trageți, să retrageți și să răsuciți această secțiune pentru a realiza poza ideală.

Conceptul permite amplasarea camerelor video pe ambele părți ale curelei și ar putea oferi chiar și imagini de 360 de grade. Au fost gândite mai multe moduri de a opri camerele, inclusiv prin ciupirea curelei, apăsarea unui buton pe ea sau atingerea ecranului.

Acesta este însă doar un brevet, nu un proiect real al produsului, deci nu există încă nicio garanție că veți vedea acest lucru într-un viitor smartwatch Apple. Zvonurile despre o cameră au apărut încă din 2015, dar există câteva impedimente tehnice ce așteaptă să fie rezolvate, cum ar fi durata de viață a bateriei și limitarea spațiului pentru senzor.

Progresele tehnologice ar putea face acest lucru mai ușor de pus în practică decât în trecut. Și să nu uităm că cei de la Apple sunt în mod clar dornici să realizeze smartwatch-ul independent de iPhone. Aparatele foto ar putea reduce cu ușurință nevoia de a avea un alt dispozitiv cu voi, indiferent dacă vreți să faceți un instantaneu rapid sau să răspundeți la un apel pe FaceTime.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button