Știri ITTECHTelefoane

Apple a anunțat A12 Bionic, cel mai nou procesor pentru iPhone

La evenimentul său de presă prezentat aseară în teatrul Steve Jobs, Apple a introdus primul său procesor de 7nm, A12 Bionic, pentru iPhone XS, XS Max și XR.

Cipul de 7nm are 6,9 miliarde de tranzistori. Dispune de un procesor cu 6 nuclee care utilizează arhitectura Apple Fusion, care combină două nuclee de performanță și patru nuclee de eficiență. Bionic are de asemenea un GPU quad-core care promite să fie cu până la 50% mai rapid decât GPU-ul precedent. Permite tessellation, rendering multilayer și compresie memorie lossless. SoC-ul mai include, de asemenea, un procesor de imagine nou, procesor video și multe altele.

De asemenea, rulează motorul neural al Apple, cu un design de 8 nuclee. Compania susține că poate executa 5.000 miliarde de operațiuni pe secundă, de la 600 de miliarde operațiuni pe secundă pe A11 Bionic, generația anterioară de procesoare Apple. Compania susține că procesorul va face ca CoreML să ruleze de nouă ori mai repede, cu doar zece procente din energia cipurilor mai vechi.

A12 permite de asemenea stocarea de 512 GB pe iPhone.

Compania susține, de asemenea, că aplicațiile vor fi lansate cu 30% mai repede pe XS și XS Max decât pe telefoanele anterioare.

Apple a invitat dezvoltatori de jocuri, printre care Todd Howard de la Bethesda, pentru a prezenta Elder Scrolls: Blades și a arătat noi evoluții ARKit pe care noul chip le permite, cum ar fi seria AR Arcade de la Directive Games.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button