Telefoane

Apple a achiziționat Buddybuild pentru a ușura munca dezvoltatorilor

Apple a achiziționat Buddybuild, un startup care oferă servicii pentru a ajuta dezvoltatorii de aplicații cu testarea de către utilizatori și reiterarea testelor.

Apple va include echipa Buddybuild din Vancouver în divizia de inginerie Xcode, unde echipa va crea noi instrumente și caracteristici pentru dezvoltatorii iOS. Nu știm momentan exact ce formă va lua noua echipă, dar probabil că va fi în continuare legat de depanarea și colectarea feedback-ului de la utilizatori. Serviciile și produsele oferite de Buddybuild sunt pe alocuri similare cu instrumentul de testare Apple TestFlight (care este și el o achiziție), ceea ce permite dezvoltatorilor de aplicații să partajeze aplicații beta pentru a fi testate.

Apple a făcut întotdeauna din îndemnarea dezvoltatorilor o piatră de temelie a strategiei pentru platformele sale. Să presupunem că este vorba de o „dezvoltare a platformei” – mai întâi dai dezvoltatorilor instrumente puternice și un magazin de aplicații care pune preocupările lor în față și centru, apoi creează programe care atrag consumatorii la platformă. De fiecare dată când Apple reușește să atragă dezvoltatorii pentru a construi o experiență de aplicații care este unică pentru ecosistemul său, este o victorie din perspectiva Apple.

Această abordare este forța propulsoare din spatele multor caracteristici care au fost noi în modelele de iPhone de anul trecut, cum ar fi sistemul TrueDepth pentru cameră și diferitele componente și caracteristici AR; acestea sunt caracteristici care, teoretic, ar permite dezvoltatorilor să creeze aplicații pe iPhone, care fie că nu ar fi posibile pe alte platforme, fie cel puțin nu sunt la fel de ușor de implementat.

Dar să ai instrumente puternice și eficiente pentru dezvoltatori în spatele scenei, este la fel de important ca și specificațiile dispozitivelor. În acest scop, Apple a introdus anul trecut unele servicii și caracteristici noi – unele dintre acestea ar fi similare cu ceea ce ne putem aștepta de la echipa de la Buddybuild. Luna trecută, Apple a făcut posibil ca dezvoltatorii să-și vândă aplicațiile ca precomenzi. Anul trecut, Apple a schimbat regulile de partajare a profitului pentru anumite aplicații pentru a fi mai favorabile dezvoltatorilor și a introdus Search Ads pentru aplicațiile din App Store.

Serviciul existent al lui Buddybuild va rămâne operațional pentru moment, dar acesta nu mai acceptă noi utilizatori. Mai mult, suportul pentru Android – care tocmai a fost adăugat în luna februarie a anului trecut – va fi întrerupt pe 1 martie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button