MORE

Apple 2 Watch anunțat. Desi nu este ceea ce va asteptati :)

Nici n-a fost lansat Apple Watch, și deja a fost anunțat Apple 2 Watch. Desigur, nu este produs de Apple și practic nu are absolut nici o legătură cu acel ceas, doar se întâmplă să aibă… aproape același nume. De ce? Ce este?

Apple 2 Watch reprezintă încercarea unui individ cunoscut pe internet sub numele de Aleator77, de pe site-ul Instructbles.com, de a face o variantă miniaturizată a lui Apple 2. Inițial trebuia să fie doar asta, dar din moment ce Apple a decis să anunțe un ceas, de ce să nu transforme proiectul său într-un Apple 2 Watch. Un fel de viziune retro-futuristă a ceea ce ar fi putut să existe dacă tehnologia s-ar fi tot miniaturizat, dar n-ar fi progresat foarte mult.

Ceasul nu este tocmai conectabil la un telefon mobil, ca un smartwatch tradițional. Este echipat cu un ecran LCD de 1.8 inch, are un difuzor integrat, o baterie reîncărcabilă și un floppy drive în care poți insera dischete inutile, dar care se potrivesc de minune cu tematica retro a proiectului. Nu este ceva ce veți găsi pe piață, din motive evidente ce țin de copyright, însă este ceva ce veți putea construi voi de la zero, deoarece toate detaliile tehnice ale acestui dispozitiv sunt disponibile gratuit pe internet, alături de fișierele necesare pentru variația de Arduino pe care o folosește și modelele 3D necesare la imprimarea carcasei. Da, v-ar cam trebui o imprimată 3D ca să faceți carcasa, dar dacă sunteți suficient de priceput la modelare manuală, probabil o veți putea executa și manual.

Și de ce minunății este capabil acest ceas? Fiind echipat cu un procesor de 72MHz, teoretic ar putea face mai multe lucruri decât ar fi putut vreodată să facă un Apple 2. Dar practic, nu prea este capabil să facă multe lucruri. Poate afișa ora, câteva imagini aleatoare, și în general va da impresia că este un dispozitiv ce chiar funcționează ca un ceas fistichiu dintr-un film cu spioni de prin 1980. În realitate este mai mult decorativ, sau pentru a face glume la adresa celor care vor cere un Apple Watch de ziua lor, doar ca să primească un Apple 2 Watch 🙂

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button