Știri ITTECHTelefoane

Update: App Store a generat 120 de miliarde de dolari

Update: Apple a făcut propria declarație despre profiturile generate despre App Store, confirmând 120 de miliarde, însă nu într-un an, ci din 2008 și până acum.

Vreți ceva care să vă facă să vă întrebați dacă nu cumva lumea își folosește prea mult telefonul? Eh, uite un lucru. Conform celor mai recente date prezentate de compania de statistică App Annie, anul trecut doar de pe Apple App Store au fost descărcate 204 miliarde de aplicații de iOS, la nivel mondial.

Acest număr este în creștere cu 6% față de anul trecut, în mare parte din cauza piețelor ce acum se bucură de ceva dezvoltare, precum China și India. Iar oamenii care au descărcat aceste aplicații chiar au cheltuit bani pe acestea. Aproximativ 120 de miliarde de dolari, in care 30% s-au dus direct la Apple, ce ocazional plătește și taxe când este obligat de UE. Ca să mă fac înțeles. Conform acestor statistici, Apple probabil a câștigat peste 30 de miliarde de dolari doar din software ce nici măcar nu îi aparține.

Pe lângă vânzări directe și micro-tranzacțiile din jocuri, o cotă mare din venit a fost generată de abonamente. Aplicațiile ce nu sunt jocuri și-au câștigat 97% din venit din abonamente, din top făcând parte servicii precum Netflix, Tinder, și Tencent Video.

Puteți vedea mai jos o listă a celor mai populare aplicații pentru cei care au vrut să dea bani pe ele.

Pe scurt, Apple are atât de mulți bani încât ar putea cumpăra propria țară în care să nu fie nevoit să plătească taxe vreodată.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button