GamingPC&ConsolesTech&IT

Apocalipsa pălăriilor lovește Team Fortress 2

O profeție străveche spune că va veni o zi în care Valve va clădi un turn de pălării atât de mare în Team Fortress 2, încât zeii se vor mânia și vor zdruncina pământul, până ce turnul va fi prăpădit, iar pălăriile vor fi lipsite de valoare. Această profeție s-a adeverit zilele trecute.

Ca urmare a celui mai recent update al jocului, menit să adauge noi cosmetice, Valve a comis o mică eroare. Deși, dacă aveți o minte conspirativă, poate că nu era o eroare, ci o încercare de a genera mai mult venit din Team Fortress 2. Desigur, dacă aveți o minte cu adevărat conspirativă, știți deja că nu Valve a făcut asta, ci zeta-retulienii din centrul Pământului. Update-ul cu pricina a provocat o schimbare a șanselor de a primi o pălărie cu efecte speciale, de talie Unusual, dintr-o cutie ce putea fi deschisă cu o cheie specială ce poate fi achiziționată la prețul de 2 euro.

În mod normal, acea șansă era de 1%. După update, a devenit de 100%.

Rezultatul a fost o creștere instantanee a cutiilor ce puteau conține astfel de pălării, sărind de la câțiva cenți la câțiva euro. Dar din moment ce a existat din senin o abundență a pălăriilor, prețul cosmeticelor a luat-o la vale, de la 30 și ceva de euro la mai puțin de 10 euro. Panic a urmat pe piață, comunitatea era în stare de confuzie, diversele grupări criminale rusești ce se folosesc de TF2 pentru a spăla bani s-au trezit din senin în pierdere, iar Valve a trebuit să ia măsuri.

Compania a dezactivat posibilitatea de a deschide cutii și comercializa obiecte pe obiecte din Team Fortress 2 pe Steam Marketplace, apoi s-a pus al treabă pentru a repara problema ce a dus la influxul de pălării, marcând pe moment toate chipiurile obținute astfel ca ne-comerciabile. Situația este incertă în acest moment, dar ar trebui să fie rezolvată în curând. Rămâne doar o întrebare. Oare va putea Valve să clădească un alt turn de pălării, la fel de înalt? Poate mai înalt? Numai timpul și zeii pot spune.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button