Telefoane

Aplicațiile iPhone pot accesa camera foto fără să știe utilizatorul

Unele aplicații iPhone pot accesa camera foto fără să știe utilizatorul, avertizează un cercetător în domeniul securității. Astfel, se pot face serii de poze care pot fi încărcate online fără ca utilizatorul să fie notificat de asta. Tipul care a descoperit problema este Felix Krause, un angajat al Google, conform Telegraph.

Specialiștii IT cer Apple să facă actualizările necesare pentru a nu mai permite accesul la camera foto fără notificarea utilizatorului. Ieri a fost un mare scandal legat de Facebook care ar folosi abuziv microfonul telefonului, iar cineva argumenta că, dacă s-ar folosi microfonul ar apărea o notificare pentru că sistemul de operare este făcut astfel să notifice utilizatorului că este deschis microfonul. Dar dacă există și la microfon un “loophole”, cum a fost descoperit la camera foto?

Sistemul de la camera foto este relativ simplu. Dacă un utilizator vrea să facă poză sau să scaneze un document cu camera foto, el trebuie să acorde aplicației acces la camera foto. Este la fel pentru acces la localizare, la contacte sau să trimită notificări. Odată acordat acest acces, mai poți face modificări doar la Setări, la meniul Privacy.

Felix Krause zice că dacă ai acordat o dată acces la camera foto pentru aplicație, apoi ea poate accesa camera când vrea ea, iar un dezvoltator rău intenționat poate face exact asta. Pe telefonul mobil nu mai apare niciun avertisment că este camera în uz, iar pozele pot fi trimise online fără ca utilizatorul să știe ceva despre asta. La fel și în cazul clipurilor video, nicio notificare specială sau avertisment nu este afișat.

 

Pentru varianta completă a articolului vizitați ComputerBlog.ro

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button