MORE

Tinerii nu stiu sa faca diferenta intre Google ads si link-urile de cautare

Un studiu din Anglia releva faptul ca tinerii nu stiu sa faca diferenta intre Google ads si link-urile de cautare, lucru care pe multi dintre cititorii nostri s-ar putea sa ii surprinda. Din pacate, aceste reclame venite de la Google au fost cam greu de dibuit de un procent de 31 la suta dintr-un estantion de copii cu varste curpinse intre 12 si 15 ani. Tinerii au avut probleme diferentiind intre rezultatele cautarii si o reclama Google.

Acestia se pare ca sunt si extrem de creduli deoarece 19 la suta dintre acesti tineri cred ca toate rezultatele online din motorul de cautare Google sunt adevarate. Aceast rezultat nu este nici pe departe atat de alarmant precum faptul ca odata ce varsta scade, cifrele releva ca publicitatea este din ce in ce mai greu de depistat de mintile micutilor cu varsta curpinse intre 8 si 11 ani.

Aceste date arata un singur lucru: faptul ca Google nu face tot ceea ce ii sta in putinta sa ajute utilizatorii sa diferentieze intre publicitate si cautarile online. Problema este ca acest studiu este realizat pe un esantion de varste mici. Suntem tare curiosi cati batrani cu putina experienta in domeniul online s-au trezit uitandu-se la o reclama sau cati au fost dusi cu zaharelul de o atfel de practica. Pe langa asta, trebuie sa ne gandim ca exista si site-uri care te obliga sa platesti o suma pentru a accesa continutul, iar daca contul tau de PayPal, de exmplu, este in cache si Chrome si iti tine minte parola, copilul poate face ravagii in economii.

[Ofcom]

Articole asemanatoare

Back to top button