MORE

Aplicatia YouTube Gaming este… raspunsul Google la platforma Twitch?!

Anul trecut, au existat zvonuri cat se poate de solide care indicau faptul ca Google doreste sa cumpere Twitch. Lucru care s-ar fi si intamplat daca Twitch nu isi revenea in simtiri si nu punea capat trativelor, intr-un final vanzandu-se catre Amazon. Asta nu inseamna ca Google si-au luat gandul de la banii pe care i-ar putea scoate din gaming si in special din continutul live pe care gamerii il produc si il urmaresc. Astfel au pus osul la treaba si s-au intrebuintat sa realizeze ceea ce Google numeste Youtube Gaming. Raspunsul gigantului la platforma Twitch!

Ideea acestei aplicatii, care „intamplator” este si un site, este sa ofere continut legat de gaming oricarui individ interesat, totul fiind categorisit pe caprarii, dupa jocuri, genuri si tot asa, pentru ca utilizatorul sa poata alege ce doreste. Mai mult, poti sa te abonezi la un anumit joc sau gen de joc, si sa primesti informatii despre acesta in timp real, ori de cate ori intri pe pagina respectiva.

Ideea este extrem de buna, mai ales pentru gameri, care acum nu mai sunt obligati sa caute printre sutele de rezultate… Vevo cu fel si fel de „artisti”. Plus, ca discutam despre continut atat offline, cat si online, Youtube Gaming oferind si posibilitatea de a face streaming live catre abonatii tai. Pe langa asta, exista si posibilitati de a inregistra live stream-ul, despre care Google au tinut sa mentioneze ca va fi de 60 de cadre pe secunda, cu amendamentul ca acum exista si o setare pentru cei care au banda slaba si nu pot vedea stream-ul in toata splendoarea lui.

Toate bune si frumoase. Asta pana ne gandim la un singur lucru. Sistemul bubos si anevoios de copyright de care sufera Youtube si cum au tratat acestia chiar posibila achizitie Twitch la momentul respectiv. Daca aceasta practica se extinde si la Youtube Gaming, atunci serviciul este sortit pieirii inainte sa apara. Asta ca sa nu mai mentionam sistemul de comentarii care trebuie refacut de la zero. Nu se pune problema de capabilitati tehnice; intrebarea este daca Google sunt capabili sa se plieze pe gusturile si prtentiile comunitatii in materie de astfel de platforme.

Articole asemanatoare

Back to top button