MORE

Aplicatia oficiala UEFA Euro 2016 prezintă scurgeri de date cu caracter personal

Aplicatia oficiala UEFA Euro 2016 prezintă scurgeri de date cu caracter personal, avertizeaza cercetatorii de securitate. Aplicația transmite acreditările utilizatorului – inclusiv numele de utilizator, parole, adrese, și numere de telefon – printr-o conexiune la internet nesigura, a descoperit firma de securitate mobila Wandera.

Lipsa de criptare în aplicație, care a inregistrat peste 100.000 de download-uri, oferă o posibilă conduita pentru scurgeri de date. Wandera avertizează că ambele versiuni de iOS și Android ale aplicației sunt vulnerabile. El Reg a transmis avertismentul echipei de presă a UEFA cu o cerere pentru comentarii.

Nici un cuvânt pana, dar vom actualiza această poveste când vom auzi mai mult. SmartWire Labs de la Wandera a declarat că a asistat la o crestere a numarului de telefoane care au accesat website-uri malitioase – cel mai probabil legat de numărul tot mai mare de reclame pe mobil – de când a început turneul. „Utilizarea datelor a crescut de la începutul Euro 2016, ceea ce nu este o surpriză pentru nimeni”, a declarat Eldar Tuvey, seful executiv al Wandera.

„Ceea ce este clar, cu toate acestea, este faptul că fanii fotbalului călătoresc în toată Europa si acceseaza aplicații și site-uri care nu le sunt familiare pentru a avea acces la zi asupra informațiilor care ii intereseaza. Analiza noastră dovedește că chiar și așa-numitele „surse de încredere” sunt o sursa de risc și vulnerabilitate – astfel ca întreprinderile trebuie să fie echipate pentru a le face față”.

wandera.com

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button