MORE

Aplicatia How Old incalca flagrant dreptul la intimitate… si nu ai ce sa faci!

Saptamana trecut  How Old a luat cu asalt internetul, utilizatorii amuzandu-se cu acest nou app dezvoltat de Microsoft. Sarind peste faptul ca este la fel de relevant cand vine vorba de „dezvaluirea” varstei ca un ghicitor in palma, How Old s-ar putea sa incalce dreptul la intimitate in mod flagrant, fiind posibil ca utilizatorii aplicatiei sa aiba o problema cu felul in care Microsoft i-a pus sa semneze acordul de a-si distribui fata pe internet, nu si varsta.

Problema nu este faptul ca iti impartasesti varsta ghicita de How Old pe social media, ci fotografia in sine, aplicatia punandu-te sa semnezi niste termeni de utilizare inainte de-a o folosi. Cum multi dintre noi nu prea au rabdare sa stea sa citeasca pomelnicul de peste 200 de pagini, multi apasa tab-ul si… trec mai departe. How Old

Doar ca … in momentul in care ai semnat acel EULA pentru How Old, de fapt ai dat celor de la Microsoft dreptul de a-ti folosi fata in orice mod doresc. Ce inseamna asta? Ei bine, aplicatia nu doar ca iti stocheaza imaginea uploadata, dar o poate folosi ca material promotional pentru How Old, in orice maniera doreste Microsoft.

Daca initial acest lucru nu era prea clar, Microsoft se pare ca si-au activat toate departamentele de PR, stipuland acum faptul ca pastreaza fotografia sub tab-ul de upload. Din pacate cei care au uploadat deja fotografii in ultima saptamana nu erau constienti de acest lucru. Asa ca… daca iti vezi fata intr-un promo How Old… este posibil sa fi semnat un consimtamant si sa nu mai poti retrage acea fotografie din promo.

Articole asemanatoare

Back to top button