MORE

Aplicația Calendar 2 din Mac App Store a minat Monero pentru scurt timp

Minatul de cryptomonede a devenit ceva comun în anumite aplicații, dar acum tendința a reușit să ajungă și în Mac App Store. Așa cum a subliniat Ars Technica, aplicația Calendar 2, pentru o scurtă perioadă de timp, și în mod deschis, a oferit minatul ca alternativă la plata de către utilizatori a unei taxe de abonament.

Dezvoltatorul aplicației, Qbix, a declarat că aplicația exploatează moneda digitală cunoscută sub numele de Monero. În mod esențial, utilizatorii au avut opțiunea de a plăti 0,99 dolari pe lună, o taxă de upgrade de o singură dată de 17,99 dolari sau de a permite lui Calendar 2 să mineze cryptomoneda în fundal pentru a debloca caracteristicile „avansate” ale aplicației.

Cu toate acestea, lansarea funcției nu a mers așa cum a fost planificat. O problemă majoră a fost că minatul ar continua, chiar dacă utilizatorul a ales una dintre celelalte opțiuni. În plus, minatul ar fi trebuit să utilizeze doar un procent între 10% și 20% din puterea Mac-ului, dar de fapt a folosit mult mai mult decât atât.

Fondatorul Qbix, Gregory Magarshak, a explicat problemele într-o declarație către Ars Technica:

Pe scurt, după cum vă puteți imagina, aceste două bug-uri au cauzat probleme multor utilizatori. Am primit o mulțime de mesaje spunând: „Îmi place aplicația dvs. și am folosit-o de mai mulți ani, dar această versiune mi-a suprasolicitat calculatorul! Remediați-o cât mai repede. „(Parafrazată.) Și așa mai departe.

Ceea ce a început ca o opțiune binecunoscută pentru a permite oamenilor să încerce un nou mod de a obține toate funcțiile deblocate a devenit o opțiune care a făcut mulți oameni să asocieze „minatul” cu un consum imens de CPU.

La scurt timp după ce Ars și-a publicat articolul, Magarshak a renunțat complet la idee. El a explicat că Qbix va elimina componenta de minat din aplicație la următoarea actualizare, citând bug-urile menționate anterior, preocupările legate de precedentul pe care ar fi putut-o seta funcția, și multe altele.

Ceea ce rămâne remarcabil aici este totuși tăcerea celor de la Apple pe această temă. Compania aparent a aprobat actualizarea care a adăugat inițial caracteristica de minat fără probleme. Această funcție a fost live pentru aproximativ 24 de ore, fără nici o confirmare sau comentariu de la Apple.

În cele din urmă, în timp ce Qbix elimină componenta responsabilă cu minatul din frica de a stabili un precedent, tăcerea companiei Apple și acceptarea aparentă a ideii ar putea fi ceea ce i-ar putea încuraja și pe alți dezvoltatori să facă același lucru.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button