MORE

Aplicația Calendar 2 din Mac App Store a minat Monero pentru scurt timp

Minatul de cryptomonede a devenit ceva comun în anumite aplicații, dar acum tendința a reușit să ajungă și în Mac App Store. Așa cum a subliniat Ars Technica, aplicația Calendar 2, pentru o scurtă perioadă de timp, și în mod deschis, a oferit minatul ca alternativă la plata de către utilizatori a unei taxe de abonament.

Dezvoltatorul aplicației, Qbix, a declarat că aplicația exploatează moneda digitală cunoscută sub numele de Monero. În mod esențial, utilizatorii au avut opțiunea de a plăti 0,99 dolari pe lună, o taxă de upgrade de o singură dată de 17,99 dolari sau de a permite lui Calendar 2 să mineze cryptomoneda în fundal pentru a debloca caracteristicile „avansate” ale aplicației.

Cu toate acestea, lansarea funcției nu a mers așa cum a fost planificat. O problemă majoră a fost că minatul ar continua, chiar dacă utilizatorul a ales una dintre celelalte opțiuni. În plus, minatul ar fi trebuit să utilizeze doar un procent între 10% și 20% din puterea Mac-ului, dar de fapt a folosit mult mai mult decât atât.

Fondatorul Qbix, Gregory Magarshak, a explicat problemele într-o declarație către Ars Technica:

Pe scurt, după cum vă puteți imagina, aceste două bug-uri au cauzat probleme multor utilizatori. Am primit o mulțime de mesaje spunând: „Îmi place aplicația dvs. și am folosit-o de mai mulți ani, dar această versiune mi-a suprasolicitat calculatorul! Remediați-o cât mai repede. „(Parafrazată.) Și așa mai departe.

Ceea ce a început ca o opțiune binecunoscută pentru a permite oamenilor să încerce un nou mod de a obține toate funcțiile deblocate a devenit o opțiune care a făcut mulți oameni să asocieze „minatul” cu un consum imens de CPU.

La scurt timp după ce Ars și-a publicat articolul, Magarshak a renunțat complet la idee. El a explicat că Qbix va elimina componenta de minat din aplicație la următoarea actualizare, citând bug-urile menționate anterior, preocupările legate de precedentul pe care ar fi putut-o seta funcția, și multe altele.

Ceea ce rămâne remarcabil aici este totuși tăcerea celor de la Apple pe această temă. Compania aparent a aprobat actualizarea care a adăugat inițial caracteristica de minat fără probleme. Această funcție a fost live pentru aproximativ 24 de ore, fără nici o confirmare sau comentariu de la Apple.

În cele din urmă, în timp ce Qbix elimină componenta responsabilă cu minatul din frica de a stabili un precedent, tăcerea companiei Apple și acceptarea aparentă a ideii ar putea fi ceea ce i-ar putea încuraja și pe alți dezvoltatori să facă același lucru.

Sursa

Tags

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close