TECHGamingRSS PaginaDeMedia

Cineva a construit un loot bot din Apex Legends care se poate deplasa

Battle-royale-ul celor de la Respawn Entertainment se numără printre cele mai populare jocuri multiplayer din ultima vreme. De fapt, a devenit atât de popular încât inginerii vor să aducă în viața reală loot tick-urile din joc. Acești roboței-păianjeni joacă rolul cutiilor care îți oferă tot felul de iteme dar nu înainte de a da de câteva ori din piciorușe de-o parte și de alta a ecranului tău.

Pe YouTube, Graham Watson (AKA The3DPrintSpace)  ne arată cum a construit de la zero un astfel de roboțel din Apex Legends. Videoclipul măricel (41 de minute) documentează procesul lui Graham, astfel încât rezultatul este o copie de o mărime impresionantă.

Apex Legends la tine pe parchet!

Graham a lucrat la acest robot vreme de opt luni, timp în care și-a pus în practică abilitățile sale de ingineri software. De fapt, tipul este licențiat în inginerie mecanică, dar loot tick-ul este primul său proiect cu devărat relevant în acest sens.

Loot tick-ul arată și se comportă aproape exact ca originalul din Apex Legends. Acesta se poate deplasa, poate lovi ușor cu picioarele și se poate ghemui. Corpul în formă de piramidă include și LED-uri pe fiecare parte pentru a putea imita animația din momentul deschiderii cutiei. Robotul poate inclusiv să tremure de spaimă, similar modului în care se sperie fix înainte ca tu să-i crăpi capul pentru a vedea recompensele.

Pentru că era oricum aproape imposibil ca un astfel de loot bot să existe în viața reală, Graham spune că l-a construit astfel încât să semene cât mai mult cu originalul din punct de vedere al aspectului, fără să se complice prea mult cu motoarele, cu articulațiile, componentele electronice și toate celelalte.

Apex Legends

Graham a avut destul de mult de lucru la găsirea unei soluții care să permită o deplasare smooth, iar centrul de operațiuni a fost adus la viață prin intermediul unui Raspberry Pi. Design-ul robotului a fost gândit să fie light și ușor, dar în același timp să aibă și un schelet suficient de robust pentru a-și putea susține propria greutate.

Interesant este de observat și că tipul a plănuit inițial o programare simplistă pentru robotul din Apex Legends, însă la final s-a trezit cu un cod mult mai complex decât ar fi fost cazul. Astfel, loot tick-ul poate să se întindă sau să se ghemuiască, poate merge în diferite direcții și-și poate schimba ritmul deplasării.

Apex Legends

Iată, deci, o copie foarte simpatică și destul de fidelă a  roboțelului din Apex Legends. Graham a folosit pentru acest proiect servomotoare de 14 lire și spune că plănuiește să construiască și cea de-a doua versiune, folosindu-se de piese mai scumpe și mai performante.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button