GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Apex Legends a pierdut 75% din interesul publicului

În timp ce lansarea surpriză a lui Apex Legends a studioului Respawn ar fi făcut concurență serioasă lui Fortnite, cel puțin inițial, un nou raport sugerează că interesul pentru Apex Legends este deja în scădere, în timp ce numerele de vizionare ale lui Fortnite rămân stabile.

Numărul de fani care urmăresc transmisiile de Apex Legends pe Twitch poate că a fost inițial dublu față de cel al lui Fortnite, dar un nou raport de la StreamElements sugerează acum că în timp ce Apex a atins un vârf de aproximativ 40 de milioane de ore vizionate într-o singură săptămână, la jumătatea lunii martie acele ore de vizionare totale au scăzut deja cu puțin peste 10 milioane.

Fortnite, pe de altă parte, a avut parte de un hop temporar în numărul de vizualizări atunci când Apex Legends a fost lansat, dar a revenit repede la peste 20 milioane și a rămas stabil de atunci.

Apex Legends vs Fortnite hours watched

Bineînțeles, numărul de vizionări pe Twitch nu este echivalent în mod automat cu numărul jucătorilor sau cu veniturile, însă scăderea rapidă a numărului de vizualizări ale lui Apex Legends este interesantă – cu atât mai mult cu cât se credea inițial că Apex ar putea fi un adevărat concurent la titlul de campion al genului battle royale.

Apropo de Apex Legends, Respawn a mai dat încă o dată o lovitură justiție, interzicând la nivel de hardware ID (HWID – hardware ID-banning), un număr de jucători Apex Legends de pe PC, inclusiv un trișor prolific care a fost interzis iar și iar pe măsură ce încerca să ocolească interdicțiile live pe Twitch. Aceasta urmează după interzicerea a peste 355.000 de trișori pe PC luna trecută, perioadă în care Respawn a confirmat că a mărit echipa anti-cheat și intenționează, de asemenea, să adauge o funcție de raportare care va merge direct la Easy-Anti-Cheat.

Respawn a declarat la vremea respectivă:

Serviciul funcționează, dar lupta împotriva trișorilor este un război în curs de desfășurare la care trebuie să ne adaptăm constant și să fim foarte vigilenți. Luăm trișatul foarte în serios și ne pasă foarte mult de sănătatea lui Apex Legends pentru toți jucătorii.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button