HiFi-TVȘtiri ITTECH

Aparent, vânzările de HomePod nu au atins cifra preconizată

O nouă știre de la Bloomberg evidențiază faptul că Apple sunt preocupați de reacția inițială a pieței la HomePod. Materialul explică faptul că Apple a redus „unele comenzi” de la Inventec Corporation, furnizorul său pentru difuzorul inteligent.

Citând o persoană familiarizată cu problema, Bloomberg spune că, la sfârșitul lunii martie, Apple și-a redus prognozele și a tăiat comenzile:

Până la sfârșitul lunii martie, Apple a redus prognozele de vânzări și a redus unele comenzi către Inventec Corp., unul dintre producătorii care construiesc HomePod pentru Apple, potrivit unei persoane familiarizate cu problema.

Potrivit datelor de la Slice Intelligence furnizate celor de la Bloomberg, dispozitivul a început în forță pentru Apple, cu numere solide de pre-comenzi. Datele arată că HomePod a ocupat aproximativ o treime din piața americană de difuzoare inteligente din punct de vedere al vânzărilor în ultima săptămână a lunii ianuarie, dar aceste numere au scăzut rapid în momentul în care HomePod a ajuns pe rafturile magazinelor:

În timpul primelor 10 săptămâni de la lansarea sa, HomePod a acaparat 10 procente din piața difuzoarelor inteligente, în comparație cu 73 procente pentru dispozitivele Amazon Echo și 14 procente pentru Google Home, potrivit lui Slice Intelligence.

La trei săptămâni de la lansare, vânzările săptămânale pentru HomePod au scăzut, în medie, la aproximativ 4% din categoria difuzoarelor inteligente, afirmă firma de cercetare a piaței.

Mai mult, se spune că Apple se confruntă cu o acumulare tot mai mare a inventarului de HomePod-uri, cu locațiile Apple Store „vânzând mai puțin de 10 HomePod-uri pe zi„. După cum v-ați aștepta, Apple a refuzat să comenteze raportul Bloomberg.

Rapoartele anterioare au indicat lupta din cadrul Apple prin care a trecut compania în dezvoltarea HomePod-ului. Un raport a explicat că proiectul HomePod a fost anulat și reînviat de mai multe ori, Apple fiind „flancați” de linia de produse Echo de la Amazon.

În cele din urmă, și așa cum notează Bloomberg, este mult prea devreme să considerăm HomePod ca fiind un flop. Apple poate face numeroase îmbunătățiri pentru generația actuală HomePod prin simpla îmbunătățire a tehnologiei Siri, fără a actualiza hardware-ul actual al dispozitivului.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Aparent, vânzările de HomePod nu au atins cifra preconizată - Stiri online - Cele mai noi stiri | Sursedestiri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button