TECH

Aparat de ambalat in vid

Conservarea alimentelor pentru o perioada lunga de timp este intotdeauna o provocare. Ca sa mentii hrana proaspata cat mai mult timp posibil, masinile de ambalat in vid sunt solutia perfecta. Cum functioneaza?

Alimentele sunt ambalate într-o pungă care ulterior este golita de aer. Eliminarea aerului ajută stoparea activităților biologice și enzimatice, astfel încât se incetineste procesul de imbatranire al alimentelor.

Punga este impermeabila si nu este supusa umiditatii. Vidul permite astfel pastrarea in perfecta stare a alimentelor. Produsele alimentare congelate ambalate într-un mod nepotrivit, isi pierd umiditate la suprafață. Se întâmplă mai ales la carnea rosie și la pește, care dupa o perioada de stat in congelator este deshidratata la suprafata și isi schimba culoarea.

 Un astfel de aparat porneste de la 350 RON.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button