PCTECHTech&IT

Apar procesoare noi AMD Ryzen pentru desktop

AMD se pregătește să anunțe procesoare noi pentru desktop, dar nu le-a anunțat deocamdată, dezvăluirea de astăzi venind în mod accidental de la Asrock.

A nu fi confundată cu dezvăluirea de ieri a procesoarelor Ryzen H pentru platforme mobile. Este vorba de noi procesoare pe care le puteți îngrămădi în PC-ul vostru. Procesoarele sunt împărțite în două categorii. Pe de o parte avem modelee low power: Ryzen 7 2700E și Ryzen 5 2600E.

Acestea sunt modele gândite să ofere 8 și 6 nuclee, dar la un consum mult mai mic de energie față de semenii lor, având un TDP de numai 45 W. Pentru context, 2700X are un TDP de 105W. Sigur, asta nu înseamnă că vor consuma doar atât, dar tot înseamnă că a scăzut consumul de energie la jumătate. Cum au reușit asta? Simplu, frecvența de bază este cu 900 MHz mai mică în cazul lui 2700E față de varianta X, și cu 500 MHz în cazul lui 2600E. Frecvența de boost nu este deocamdată cunoscută, dar probabil nu va ajunge la 4GHz.

Dacă vă întrebați de ce ați vrea un procesor mai slab, răspunsul este simplu. Vreți să îl îngrămădiți în ceva care are nevoie de multe nuclee, dar care să stea într-un dulap fără să facă zgomot și fără să incendieze casa.

Avem apoi procesoare noi orientate pe performanță: Ryzen 3 2300X și Ryzen 5 2500X. Aceste modele credeam că sunt total invalidate de seria G, care include și o componentă grafică, dar se pare că AMD crede că lumea încă mai vrea modele cu 4 nuclee, cu sau fără SMT, fără un mic GPU integrat. Aceste procesoare au același TDP de 65W ca generația anterioară, și frecvențe cam identice de bază. Frecvența de boost nu este cunoscută.

Prețul procesoarelor nu este cunoscut, nici data de lansare, dar un anunț oficial și mai detaliat de la AMD probabil va avea loc săptămâna viitoare.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button