PC

Apar primele teste cu Intel i9 7980XE, procesorul de 2000 de dolari

Vârful de lance în ceea ce privește performanța pentru Intel, pe segmentul High-End Desktop Computing, este procesorul i9 7980XE. O namilă cu 18 nuclee fizice, 36 de fire de execuție și un preț de 2000 de dolari.

Procesorul va fi lansat săptămâna viitoare, moment în care vor apărea și teste felurite, dar câteva rezultate preliminare au început deja să fie zărite pe internet. Simplu spus, i9 7980XE este cel mai performant procesor disponibil publicului larg… deși cât de accesibil ar fi ceva care costă 2000 de dolari este cam discutabil.

Performanța sa în testele multi-threaded este fără egal, din moment ce nu există nici un alt procesor care să aibă 18 nuclee fizice pe piață, cu 36 de fire de execuție. În ceea ce privește performanța single-core, aceasta nu a suferit, în ciuda împachetării la un loc a unui număr atât de mare de tranzistori. Procesorul încă este capabil de aceeași performanță ca toți semenii săi din seria Skylake-X, și poate chiar să atingă 4.2GHz pe fiecare nucleu, ceea ce îl face un monstru veritabil.

Dacă această performanță merită prețul de 2000 de dolari pot decide doar cei care au nevoie de unul. Cert este că probabil va costa mai puțin varianta de anul viitor, când probabil va avea și AMD un produs cu mai mult de 16 nuclee disponibil pentru acest segment.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button