RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Apar noi zvonuri despre acel Samsung Galaxy pliabil

De când am auzit despre primele display-uri flexibile, zvonurile, leak-urile și aplicațiile de brevete au indicat că dispozitivele pliabile sunt pe drum. Cu toate acestea, producătorii de dispozitive au utilizat până acum așa-numitele afișaje flexibile pentru marginile ecranului ușor rotunjite sau curbe ușoare ale dispozitivului – nimic activ, flexibil mecanic. Acest lucru se va schimba, sperăm, în 2019, când dispozitivul Samsung Galaxy ‘Winner’ va fi dezvăluit.

La mijlocul săptămânii, Wall Street Journal a scris despre smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy. Caracteristica definitorie a acestui dispozitiv va fi ecranul OLED pliabil de 7 inch, făcându-l primul adevărat „smablet”. Se va plia ca un portofel cu un afișaj mai mic și camerele de luat vederi pe marginea exterioară, au spus surse WSJ. Samsung poate fi primul care folosește acest form factor pliabil fără a avea un ecran separat.

Și mai recent au apărut noi informații, site-ul olandez Letsgodigital dezvăluind un brevet internațional din iulie 2018 pentru un dispozitiv Samsung aproape identic cu cel descris miercuri de WSJ. VentureBeat spune că acest brevet, denumit „Foldable Smartphone with Hidden Display”, a fost depus în 2016 și aprobat în 2017. Puteți vedea mai jos o imagine cu brevetul publicat.

Generația actuală de smartphone-uri se apropie de diagonalele de 7 inch mulțumită producătorilor și tehnologilor care lucrează pentru a elimina necesitățile și funcțiile marginilor. VB raportează că, până în septembrie, Apple va lansa un succesor al lui iPhone X de 6.5 inch cu o dimensiune totală compatibilă cu actualul iPhone 8 Plus.

O problemă pentru amatorii de telefoane Samsung în stilul portofelului va fi prețul care va goli portofelul, potrivit diverselor surse. Datorită utilizării materialelor avansate, nu doar la ecran, prețul pentru dispozitivul de debut „Winner” ar putea fi de până la 1.500 dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button